Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 26/2017

Η επένδυση της Cyta στη νεανική επιχειρηματικότητα αποφέρει καρπούς!
Πιστοποίηση του Οργανισμού με τα Πρότυπα YEP

Η Cyta είναι ο πρώτος οργανισμός που πιστοποιείται με τα Πρότυπα YEP (Youth Environmental Power), εξασφαλίζοντας τη σχετική βεβαίωση από την ομώνυμη νεοφυή εταιρεία νεαρών κυπρίων επιχειρηματιών, η οποία ανέπτυξε πρότυπα για περιβαλλοντική διαχείριση και αναβάθμιση των εταιρειών.

Η εταιρεία ΥΕΡ, η οποία είναι κάτω από την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, έχει ως στόχο της να μειώσει στο ελάχιστο τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσω εξειδικευμένων περιβαλλοντικών κριτηρίων που αναπτύχθηκαν με βάση τις ανάγκες του κυπριακού εμπορίου. Μέσα από τα 23, συνολικά, πρότυπα, οι επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν βάσει εξειδικευμένων παραμέτρων, ανάλογα με το είδος των δραστηριοτήτων τους, ώστε να καθίστανται οικολογικές. Η αξιολόγηση καλύπτει διάφορες παραμέτρους, όπως είναι τα απόβλητα,  η κατανάλωση χαρτιού, ηλεκτρισμού, νερού, καθώς επίσης και τα μέτρα που έχει πρόθεση να λάβει μια επιχείρηση για να μετριάσει και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δράση της.

Η παράδοση του σχετικού πιστοποιητικού έγινε την Πέμπτη, 25 Μαΐου στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία, από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη, στον Αναπληρωτή Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta, κ. Μιχάλη Αχιλλέως, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου, της Προέδρου της Cyta κας Ρένας Ρουβιθά-Πάνου και άλλων επισήμων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός επισήμανε το στόχο της Κυβέρνησης για συνεχή ενίσχυση της δυναμικής για προστασία του φυσικού κεφαλαίου της Κύπρου, με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Όπως δήλωσε με έμφαση, για να καταστεί πραγματικά αειφόρος η αναπτυξιακή πορεία της κοινωνίας, είναι σημαντική η υιοθέτηση τέτοιων περιβαλλοντικών παραμέτρων και προτύπων. Συμπλήρωσε δε ότι «…Το κράτος χρειάζεται τη βοήθεια της κοινωνίας για να πετύχει τους στόχους του και ιδιαίτερα τη συμμετοχή και στήριξη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως η Cyta, που, απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη, ότι πραγματικά νοιάζεται για την κοινωνία και εφαρμόζει εταιρική κοινωνική πολιτική με συνέπεια, στρατηγική και σοβαρότητα και δη στο περιβάλλον, έναν τομέα που αφορά ιδιαίτερα τη δράση του Υπουργείου μας».

Στο δικό της χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κα Ρένα Ρουβιθά-Πάνου, ανέφερε ότι νοιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η νέα βράβευση της Cyta για την περιβαλλοντική της συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ευαισθησίες και το περιβαλλοντικό έργο του Οργανισμού. Τόνισε επίσης: “… νιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί το βραβείο μάς το απονείμει η YEP, μια εταιρεία start-upπου έχει αναδυθεί μέσα από έναν οργανισμό που στηρίζουμε με συνέπεια και αγάπη εδώ και τρία χρόνια, το  Junior Achievement Κύπρου. Έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που μέσω ενός φάσματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσπαθεί να εμφυτεύσει επιχειρηματικές και οικονομικές δεξιότητες, αλλά και δεξιότητες απασχολησιμότητας (employability), σε παιδιά και νέους από 4-22 χρονών.”

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, αναφερόμενος στο έργο του Οργανισμού, δήλωσε: “… η απόδοση τιμών στον τομέα αυτό, αποτελεί για μας, απόδειξη ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας”, προσθέτοντας: “… ως Cyta έχουμε πολλά να παρουσιάσουμε, έχουμε πληθώρα δράσεων, με απτά και θετικά αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος”. Αναφέρθηκε, επίσης, επιγραμματικά στις διάφορες ενέργειες του Οργανισμού στον τομέα και είπε επίσης ότι η Cyta έχει εντάξει το σύνθημα «Πρασινίζουμε το νησί μας", ως μέρος της στρατηγικής της.

Η δράση της Cyta για το περιβάλλον εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της, η οποία διέπει θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αγκαλιάζει όλους τους τομείς της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την ευθύνη της προς τους πελάτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες και προμηθευτές της, την ευρύτερη κοινωνία και το κράτος. Στον τομέα του περιβάλλοντος, η Cyta έχει διαμορφώσει την πολιτική της από το 2001, με τη δέσμευση να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη και να εργάζεται για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Διευθυντής της εταιρείας YEP κ. Νικόλας Γεωργίου, ο Προϊστάμενος του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta κ. Χρίστος Χρίστου και ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Cyprus.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

25 Μαΐου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy