Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 24/2017

Κυπριακή ομάδα στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού της NASA
Το κοινό καλείται τώρα να ψηφίσει τον νικητή!
Στρατηγικός Εταίρος του Space Apps 2017 η Cyta

Στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού Διαστημικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της ΝΑΣΑ (International Space Apps Challenge) πέρασε η κυπριακή ομάδα Nestfold, μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες, από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας τη θέση της καλύτερης στον κόσμο, στην κατηγορία της «Λαϊκής Ψηφοφορίας».

Η κυπριακή ομάδα είναι η μοναδική από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πέρασε στον τελικό, αφού τη νικητήρια πεντάδα συμπληρώνουν, μια ομάδα από την Ινδία, δύο από την Μπαγκλαντές και μια από το Κόσοβο.

Κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), που είχε και την ευθύνη του διαγωνισμού, ο Πρόεδρός του, κ. Γιώργος Δανός, υπογράμμισε τη σημασία της επιτυχίας της κυπριακής ομάδας, που κλήθηκε να ανταγωνισθεί χώρες του ενός δισεκατομμυρίου κατοίκων, όπως η Ινδία, αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος «έχει και τα μυαλά και το πείσμα και μπορεί». Ο κ. Δανός είπε ακόμα ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νέους να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν σε ύψη που δεν ξαναδοκίμασαν και κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει την κυπριακή ομάδα και να την ψηφίσει.

Τη σημασία της κυπριακής επιτυχίας τόνισε και ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Sat και ένας εκ των κριτών του τοπικού διαγωνισμού, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν έχει να ζηλέψει καμιά άλλη χώρα για τα επιστημονικά μυαλά που διαθέτει και αυτό φαίνεται από τη διεθνή επιτυχία που είχαν μέχρι σήμερα οι κυπριακές ομάδες που είχαν επιλεγεί.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta, κ. Χρίστος Χρίστου, είπε ότι οι πρωτοβουλίες του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος ανοίγουν δρόμους σε νέους ερευνητές, δημιουργούν ευκαιρίες για προσέλκυση ξένων επενδυτών για ερευνητικά προγράμματα και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας. Γι’ αυτό, σημείωσε, η Cyta, στήριξε το διαγωνισμό Space Apps 2017, ως στρατηγικός εταίρος και κύριος υποστηρικτής του.

Εκ μέρους της Nestfold, ο κ. Wael Al Masvi κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την κυπριακή ομάδα, έτσι ώστε να βοηθήσει να διεκδικήσει την πρωτιά, ακολουθώντας τις απαραίτητες οδηγίες στις ιστοσελίδες www.nestfold.com και www.facebook.com/NestFold/.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

25 Μαΐου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy