Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 6/2017

“THE POWER OF SOCIAL MEDIA” MASTERCLASS
Από το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta,
για όλους του μαθητές-επιχειρηματίες του Junior Achievement Κύπρου

Η Cyta, εταίρος του Junior Achievement Cyprus από το 2014, διοργάνωσε μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο The Power of Social Media: How to best use Social Media to boost your Company. To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta και απευθυνόταν στους
«μαθητές-επιχειρηματίες» από όλη την Κύπρο, που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση της Χρονιάς» για το 2017 και στους καθηγητές τους.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, καθηγητές και μαθητές το αξιολόγησαν ως πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο και ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες προσφέρουν στην πράξη μεγάλη βοήθεια στις προσπάθειές τους.

Μετά το καλωσόρισμα που έγινε από τη λειτουργό Δημοσίων Σχέσεων της Cyta, κα Ελένη Ιωνά, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Οργανισμού Junior Achievement Κύπρου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου κ. Αντρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τη Cyta για τη διαχρονική της στήριξη και εξήρε γενικότερα τις προσπάθειές της για προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση από τη λειτουργό του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta, κα Νάσια Αγαπίου, για τις μέχρι τώρα δράσεις του Κέντρου, τόσο εκτός του Οργανισμού για στήριξη του Οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο, όσο και για την ανάπτυξη κουλτούρας επιχειρηματικότητας ανάμεσα στο ίδιο το προσωπικό της Cyta. Ακολούθως έδωσε, μέσα από παραδείγματα επιτυχημένων ανθρώπων, χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες στόχο είχαν να καθοδηγήσουν τα παιδιά στην μετέπειτα πορεία τους.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε στην εκπαίδευση στα Κοινωνικά Δίκτυα από τον ειδικό σύμβουλο κ.Σταύρο Κοντακσή, με τεράστια εμπειρία σε θέματα Διαδικτυακού Μάρκετινγκ και Senior Partner της εταιρείας Giraffe in the Kitchen. Η εκπαίδευση περιλάμβανε την ιστορία των κοινωνικών δικτύων, το πώς εξελίχθηκαν στην πορεία, καθώς και αναφορά στο τι άλλαξε στα μέσα επικοινωνίας με τη διεύρυνσή τους. Αναφέρθηκε επίσης στο ποια από αυτά, θεωρούνται ως τα σημαντικότερα μέσα προώθησης προϊόντων και επεξηγήθηκε ο τρόπος με τον οποίο δομείται μια βασική στρατηγική προώθησης, ούτως ώστε να μπορέσουν οι μαθητικές εταιρείες να τη χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα τους. 

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι μαθητές-επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν το προϊόν / υπηρεσία τους στον κ. Κοντακσή, ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους πρακτικές συμβουλές για το πώς θα μπορέσουν καλύτερα να τα προωθήσουν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Μετά την εκπαίδευση  ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του τμήματος Διαδικτυακής Παρουσίας της Cyta κ. Γιάγκο Γιαγκουλλή, ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Cyta ανάμεσα στις μαθητικές εταιρείες για την «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ», οι όροι του διαγωνισμού και τα βραβεία που θα δοθούν. Όλες οι πληροφορίες για τα κριτήρια, τα βραβεία και τους όρους του διαγωνισμού θα σταλούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.cyta.com.cy/kentro-kenotomias

Ο οργανισμός JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

22 Φεβρουαρίου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy