Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 3/2017

Η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων!
Η Cyta σταθερά δίπλα στα άτομα με προβλήματα στην επικοινωνία.

Κάνοντας πράξη την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν στην ικανότητα επικοινωνίας του κάθε ανθρώπου, η Cyta παρέδωσε σε αντιπροσωπεία του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής (ΚΠΠ) ποσό €10.000, το οποίο  ήταν αποτέλεσμα  προωθητικών ενεργειών του Οργανισμού από την εκδήλωση Cyta Santa Run 2016. Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο σεμνής τελετής στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΠΠ απαρτιζόταν από τη Γενική Διευθύντρια του Κέντρου κα Πατρούλα Χατζήπαπα και το Συντονιστή του Προγράμματος Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών κ. Μάριο Βογαζιανό.

H κα Χατζήπαπα, ευχαρίστησε τη Cyta για τη διαχρονικά σταθερή στήριξή της στο Πρόγραμμα Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών του Κέντρου και τόνισε ανάμεσα σε άλλα: “… αυτό που κάνει τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι ένας μεγάλος οργανισμός με κοινωνική ευαισθησία, όπως η Cyta, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά μια αξιόπιστη δύναμη για τη δράση του Κέντρου και στέκεται δίπλα μας με ευφάνταστες ιδέες, που όχι μόνο μας ενισχύουν οικονομικά, αλλά, το κυριότερο, κάνουν γνωστή τη δράση μας και διευκολύνουν το έργο μας”.

Το ποσό παρέδωσε ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, ο οποίος υπογράμμισε ότι η προσβασιμότητα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών από άτομα με αναπηρίες ή δυσκολίες στην όραση, την ακοή ή την κίνηση αποτελεί σημαντικό θέμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη Cyta. “Πιστεύουμε ότι η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων, γι’ αυτό αξιοποιούμε με κάθε δυνατό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, με στόχο να προσφέρουμε στα άτομα αυτά ισότιμες ευκαιρίες επικοινωνίας” τόνισε ο κ. Αχιλλέως, συμπληρώνοντας ότι η Cyta προσφέρει ειδικές χαμηλές τιμολογήσεις υπηρεσιών της σε περισσότερα από 3.000 άτομα παγκύπρια με προβλήματα στην επικοινωνία και άλλες σχετικές αναπηρίες, ενώ παρέχει από όλα τα καταστήματά της ειδικό τερματικό εξοπλισμό σε τιμές κόστους. Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εξυπηρέτησης και ιδιαίτερα της προσωπικής εξυπηρέτησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην επικοινωνία, διευρύνοντας και αναβαθμίζοντας συνεχώς τα κανάλια επικοινωνίας της.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν από την οικονομική ενίσχυση, η Cyta στηρίζει και με υπηρεσίες το Πρόγραμμα Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών, από την έναρξή του. Στόχος της πρωτοβουλίας της Cyta παραμένει η συμβολή στη στήριξη του έργου του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, ώστε το Πρόγραμμα που εξετάζει την ακοή των νεογνών, το οποίο προσφέρεται δωρεάν, να αναβαθμίζεται συνεχώς, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα όλων των παιδιών για επικοινωνία.

Κύριος χορηγός της δράσης του ΚΠΠ παραμένει το Κράτος, μέσω του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα αυτό παρέχεται δωρεάν σε 8-10 χιλιάδες νεογέννητα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται ετήσια 20 περίπου περιστατικά νεογνών με προβλήματα ακοής. Τέτοια περιστατικά είναι σημαντικό να τυγχάνουν χειρισμού στα πρώτα στάδια της ζωής των βρεφών, ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και τα βρέφη να μπορούν πλέον να αναπτύξουν το λόγο και τις δυνατότητες επικοινωνίας τους.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

6 Φεβρουαρίου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy