Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 55/2016

Το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες σχεδιάζουν το μέλλον

H Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποίησε σήμερα, στην Πάφο, ημερίδα, με θέμα τις ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο στους νέους.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών της επαρχίας Πάφου, με τη συνοδεία των καθηγητών τους.

Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ Κώστα Καδή, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πληροφορικής. Ο κ Μυλωνάς αναφέρθηκε στα απτά αποτελέσματα που μας έχει δώσει η χρήση της τεχνολογίας στη δημιουργία νέων, καινοτόμων επαγγελμάτων και ευχήθηκε στα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το διαδίκτυο.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά, ο κ Κίκης Κυριάκου, Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, τα προέτρεψε να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, αλλά να τα κυνηγούν, αξιοποιώντας ανάλογα την τεχνολογία και τις δυνατότητες που τους παρέχει. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Cyta, με την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει, είναι δίπλα σε κάθε νέο και του προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια καλή σταδιοδρομία.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους τρόπους που το διαδίκτυο και η τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να έχουν μια πιο εύκολη και παραγωγική ζωή και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Πρόβαλαν, επίσης, τις προοπτικές που προσφέρουν στην αγορά εργασίας τα νέα επαγγέλματα που προκύπτουν από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μέσα από δικά τους παραδείγματα.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν:
Ο κ Γεράσιμος Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Adaplo, ο οποίος δημιούργησε μια νέα ελληνική πλατφόρμα για ηλεκτρονικά καταστήματα, που επιτυγχάνει να μετατρέπει έναν εν δυνάμει πελάτη, σε ενεργό πελάτη.
Ο κ Κωνσταντίνος Χρίστου, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Avocarrot, της εταιρείας που δημιούργησε την ομώνυμη τεχνολογική πλατφόρμα, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαφήμισης για κινητές εφαρμογές (mobile advertising).

Σημαντική ήταν, επίσης, και η συμβολή του αθλητή μας ιστιοπλόου ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη, ο οποίος ενέπνευσε τα παιδιά, μέσα από τη διήγηση του δικού του οδοιπορικού.

Παρουσιαστής της ημερίδας ήταν ο κ Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Διευθυντής Ψηφιακής Στρατηγικής, Πρόεδρος Internet Now και Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet. Η ημερίδα πρόσφερε στα παιδιά πλούσιες γνώσεις και μοναδικές  εμπειρίες σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, με μικρά ιπτάμενα κατευθυνόμενα μη επανδρωμένα οχήματα (drones) να κινούνται στην αίθουσα και ρομπότ να περιφέρονται ανάμεσά τους. Υπεύθυνοι για την επίδειξη των drones ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και των ρομπότ το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

18 Νοεμβρίου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy