Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 27/2016

1.500 συμμετοχές στον παιδικό διαγωνισμό της Cyta με θέμα τους
Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ψηφοφορία και στο διαδίκτυο για το κοινό!

Η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), προκήρυξε κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ο Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο». Το θέμα επιλέγηκε λόγω της επικείμενης μεγάλης γιορτής του ολυμπισμού και αθλητισμού τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο, αλλά και γιατί η Cyta στηρίζει την εθνική μας ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους αγώνες.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε μέσα από τις σελίδες του εικαστικού ημερολογίου, ενός ειδικά σχεδιασμένου τετραδίου ιχνογραφίας, που η Cyta, για τρίτη συνεχή χρονιά, στηρίζοντας την Παιδεία και την επικοινωνία μέσω της Τέχνης, ανέλαβε να σχεδιάσει, εκτυπώσει και διανείμει δωρεάν σε όλη την προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση παγκύπρια.

O ενθουσιασμός των μικρών δημιουργών ήταν μεγάλος και 1.500 περίπου ζωγραφιές από όλη την Κύπρο έφτασαν τα γραφεία της Cyta.

Η Cyta θα βραβεύσει συνολικά 22 σχέδια, τρία (3) από κάθε ηλικιακή ομάδα. Η επιλογή των έργων, τα οποία θα βραβευτούν, θα γίνει με δύο ξεχωριστούς τρόπους. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη καθιερωθεί, κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΥΠΠ, αλλά και ειδικούς με γνώσεις και εμπειρία στο θέμα, θα αξιολογήσει τα έργα και θα επιλέξει τα 14 πιο αξιόλογα, δύο (2) από κάθε ηλικιακή ομάδα και επιπλέον μία (1) συμμετοχή από ειδικά σχολεία.

Παράλληλα, η Cyta συνδυάζοντας και πάλι την τεχνολογία με την παιδεία και την επικοινωνία, δημιουργεί και φέτος στη σελίδα της στο Facebook μια ειδική εφαρμογή http://cyta.co/1Wl2W9z, η οποία φιλοξενεί όλα τα σχέδια που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μέσω της διαδικτυακής αυτής έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να σερφάρει και να δει μέσα από τα μάτια των παιδιών τις αξίες του Ολυμπισμού, να απολαύσει την παιδική δημιουργικότητα και να ψηφίσει τα σχέδια της επιλογής του. Τα επτά (7) δημοφιλέστερα σχέδια που θα προκύψουν από τη διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, ένα από κάθε ηλικιακή ομάδα, θα βραβευθούν. Η διαδικτυακή ψηφοφορία διαρκεί από τις 26 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 έως και τις 09 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00.

Όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσω δελτίου τύπου την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και από την ιστοσελίδα της Cyta www.cyta.com.cy/paidikos-diagonismos-zografikis

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

26 Μαΐου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy