Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 6/2016

Ο «Τέλης» δίνει παράταση στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής
για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Νέα ημερομηνία λήξης - 15η Μαρτίου 2016

Η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), προκήρυξε κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ο Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο!». Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε μέσα από τις σελίδες του Εικαστικού Ημερολογίου (ένα ειδικά σχεδιασμένο τετράδιο ιχνογραφίας), το οποίο, με πρωτοβουλία της Cyta, για τρίτη συνεχή χρονιά, σχεδιάστηκε, εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε δωρεάν σε όλη την προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση παγκύπρια.

Ο «Τέλης», η μασκότ της Cyta, επισκέφτηκε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για να ενημερώσει τα παιδιά για τον τρόπο συμμετοχής στο διαγωνισμό. Στις επισκέψεις του τον συνόδευε η Πρέσβειρα του «Ευ Αγωνίζεσθαι», Πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Χρυσταλλένη Τρικωμίτου, η οποία ενέπνευσε τα παιδιά μιλώντας τους για τις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού. Ιδιαίτερη υποδοχή στον Τέλη και στην κα Τρικωμίτου τους επιφυλάχτηκε στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ και στη Σχολή Κωφών, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την παρουσία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέγηκαν για επίσκεψη σχολεία εκτός αστικών κέντρων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε μαθητές με λιγότερες ευκαιρίες για τέτοιου είδους παρουσιάσεις να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Σχετικό βιντεάκι υπάρχει στο YouTube http://cyta.co/1SeBcRg

Μετά από παράκληση των εκπαιδευτικών, ο Οργανισμός αποφάσισε την παράτασή του. Νέα ημερομηνία υποβολής των ζωγραφιών θα είναι η 15η Μαρτίου 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν με όποιο υλικό θέλουν, πάνω σε χαρτί μεγέθους Α3, ενώ ομαδικές συμμετοχές δεν θα γίνουν αποδεχτές.

Όλα τα έργα-συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κάθε μαθητή, καθώς και την ενυπόγραφη συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων του. Η διεύθυνση αποστολής των έργων είναι:

Κεντρικά Γραφεία Cyta,
Διεύθυνση Επικοινωνίας,
Κεντρικά Γραφεία, Γραφείο 331,
Τ.Θ. 24929,
1396 Λευκωσία.

Η Cyta θα βραβεύσει φέτος 22 παιδιά. Συγκεκριμένα, θα δοθούν τρία (3) βραβεία σε κάθε ηλικιακή ομάδα (Προδημοτική, Α τάξη, Β τάξη, Γ τάξη, Δ Τάξη, Ε τάξη και Στ Τάξη), εκ των οποίων τα δύο θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και το ένα από τη διαδικτυακή ψηφοφορία. Επίσης, ένα ακόμη βραβείο θα δοθεί για τις συμμετοχές από τα ειδικά σχολεία.

Όλες οι πληροφορίες για το διαγωνισμό βρίσκονται στην τελευταία – πίσω σελίδα- του Εικαστικού Ημερολογίου στην ιστοσελίδα της Cyta, www.cyta.com.cy, καθώς και στο βιντεάκι που ετοιμάστηκε ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό http://bit.ly/1QFSfce

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

1 Μαρτίου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy