Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 11/2016

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Δενδροφύτευση από τη Cyta στο Δήμο Έγκωμης

Η 21η Μαρτίου, καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε ως η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, για να καταδείξει τη σημασία των δασών και την ανάγκη προστασίας τους.

Με την ευκαιρία αυτή και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η Cyta, αντιλαμβανόμενη ότι οι δραστηριότητές της άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν το Περιβάλλον, διοργάνωσε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, δενδροφύτευση στον Δήμο Έγκωμης, στην οδό Ελεύθερου Κορμακίτη.

Κατά την εκδήλωση φυτεύτηκαν 50 δέντρα διαφόρων ειδών, ενώ η δενδροφύτευση έγινε με τη στήριξη του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δενδροφύτευση έγινε με εξειδικευμένη μέθοδο προετοιμασίας του εδάφους, η οποία όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του δέντρου, αλλά εξοικονομεί περισσότερο από 70% νερό.

Τη δενδροφύτευση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Έγκωμης κ Ζαχαρίας Κυριάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Έγκωμης, καθώς και το Μέλος του Συμβουλίου της Cyta κ. Φραγκίσκος Φράγκου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης παιδιά της Γ’1 τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, τα οποία απήγγειλαν ποιήματα και συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, περνώντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντός μας.

Σχετικό βίντεο από την εκδήλωση

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

21 Μαρτίου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy