Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 4/2016

Σταθερή προσφορά της Cyta στην εκπαίδευση του κοινού, για 15 χρόνια,
για ένα ασφαλές διαδίκτυο!

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Cyta με συνδιοργανωτή το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού

Σταθερή αξία για την εκπαίδευση αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η δυναμική εμπλοκή της Cyta στις διεθνείς εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με κορύφωση την καθιερωμένη πια διοργάνωση ημερίδας, που φέτος είχε τίτλο «Ανάλαβε δράση, για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Play your part for a better internet”).

Η ημερίδα, που συνδιοργανώθηκε και φέτος με το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία και φιλοξένησε περισσότερους από 700 μαθητές της Δημοτικής (δύο τελευταίες τάξεις), της Μέσης και της Τεχνικής Εκπαίδευσης, μαζί με παιδιά από την Καρπασία και παιδιά από τη Σχολή Κωφών, που φέτος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ημερίδα μέσω Real Time Capturing, που επιτρέπει την αναπαραγωγή του προφορικού λόγου σε γραπτό, σε πραγματικό χρόνο. Την ημερίδα παρακολούθησαν, επίσης, εκπαιδευτικοί, γονείς και εμπλεκόμενοι  φορείς, όπως η Αστυνομία, οι Σύνδεσμοι Γονέων, το Σώμα Προσκόπων κ.ά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κος Κώστας Καδής, ο οποίος τόνισε τη σημασία της σωστής χρήσης του διαδικτύου, τις ευθύνες των γονιών και του σχολείου και ευχαρίστησε τη Cyta για τη σταθερή συνεργασία και για τις ενέργειές της προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κος Μιχάλης Αχιλλέως, ευχαριστώντας, με τη σειρά του, το Υπουργείο για τη μακροχρόνια και παραγωγική συνεργασία, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο και τόνισε την επέκταση της χρήσης του σε όλο και σε μικρότερες ηλικίες. Αναγνωρίζοντας το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον Οργανισμό για την εκπαίδευση των παιδιών για την ορθή του χρήση, είπε ότι οι δραστηριότητές του είναι πολυσχιδείς και αδιάλειπτες.

Ο Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, κος Κίκης Κυριάκου, έκανε αναφορά στις διαχρονικές ενέργειες και στη συνεισφορά  της Cyta στο συγκεκριμένο τομέα, όπως η δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας Safe Internet της Cytanet σε σχολεία και σε σπίτια, καθώς και της εφαρμογής safeMobile σε κινητά (για πελάτες της Cytamobile-Vodafone). Ο κος Κυριάκου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις που διοργανώνει και προσφέρει εδώ και χρόνια  η Cyta σε όλα τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και σε άλλες ανάλογες που σχεδιάζονται ειδικά για τους γονείς, καθώς και στη σημασία που δίνει γενικά ο Οργανισμός για τη διοργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών παρουσιάσεων για το θέμα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, ΜΜΕ και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Ο κος Πάνος Παχατουρίδης, από τη Google και ο κος Σταύρος Κοντακτσής, ειδικός σε θέματα κοινωνικών δικτύων, μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές στους μαθητές για την αποφυγή των κινδύνων που παραμονεύουν στο διαδίκτυο (εθισμός, bullying, συνομιλίες με αγνώστους κτλ) και τόνισαν ότι η ψηφιακή ασφάλεια είναι ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζεται μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση των χρηστών. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες και διαγωνισμούς, που τους έδωσαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν, αλλά, κυρίως, να εκπαιδευτούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, κάτω από την καθοδήγηση του κου Νίκου Βασιλάκου, Δημοσιογράφου Τεχνολογίας και Συμβούλου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Προέδρου Internet Now και Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet.

Σε ένα δυναμικό διαδικτυακό περιβάλλον, που αλλάζει με ταχύτητα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση έχουν μεγάλο ειδικό βάρος, γι αυτό και η  ασφαλής χρήση του διαδικτύου ήταν πάντοτε και παραμένει σταθερός στόχος των ενεργειών που διαχρονικά πραγματοποιεί η Cyta. Γιατί ως όπως κάθε σύγχρονη εταιρεία που αντιλαμβάνεται το μερίδιο εταιρικής ευθύνης που της αναλογεί, γνωρίζει ότι όσο καλύτερα είναι προετοιμασμένοι οι χρήστες και πελάτες της απέναντι στις απειλές, τόσο καλύτερα μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

9 Φεβρουαρίου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy