Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 3/2016

«Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Η Cyta για 15 χρόνια ενημερώνει και εκπαιδεύει το κοινό
για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Cyta συμμετέχει στις διεθνείς εκδηλώσεις, αναλαμβάνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες. Κορύφωση αποτελεί η διοργάνωση ειδικής ημερίδας με τίτλο «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Play your part for a better internet”), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη,  9 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία.

Η ημερίδα, που συνδιοργανώνεται και φέτος με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, θα αρχίσει τις εργασίες της στις 8:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Hilton Park και θα φιλοξενήσει μαθητές της Δημοτικής (δύο τελευταίες τάξεις), της Μέσης και της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Θα παρευρεθούν, επίσης, εκπαιδευτικοί, γονείς και εμπλεκόμενοι  φορείς, όπως η Αστυνομία, οι Σύνδεσμοι Γονέων, το Σώμα Προσκόπων κ.α.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  ενημερωθούν από καταξιωμένους ομιλητές, όπως στελέχη της Google, σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και, παράλληλα, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, με στόχο την εκπαίδευσή τους για ασφαλή χρήση του διαδικτύου, καθώς και την ψυχαγωγία τους.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις φετινές εκδηλώσεις, η Cyta συμπληρώνει 15 χρόνια σταθερής προσφοράς στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, έχοντας δημιουργήσει και εξελίξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σωστή και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας -κυρίως από τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί για τη Cyta πρωταρχικό στόχο, ο οποίος πηγάζει από την πεποίθηση ότι σε ένα δυναμικό διαδικτυακό περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτητα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση έχουν μεγάλο ειδικό βάρος. Γιατί όσο καλύτερα είναι κανείς προετοιμασμένος έναντι στις απειλές, τόσο καλύτερα αξιοποιεί τα οφέλη γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο.

Για την επίτευξη του διαχρονικού αυτού στόχου της, η Cyta προβαίνει, από το 2001, σε δραστηριότητες και ενέργειες όπως είναι:

  • η δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας Cytanet Safe Internet, η οποία δίνει τη δυνατότητα φιλτραρίσματος του διαδικτυακού περιεχομένου σε πελάτες Cytanet και στα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης,
  • η εφαρμογή safeMobile, η οποία διατίθεται δωρεάν σε πελάτες της Cytamobile-Vodafone. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους γονείς  να παρέχουν ελεγχόμενη ελευθερία και να προστατεύουν τα παιδιά τους, όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο,
  • το ειδικό σύστημα προστασίας από το παράνομο περιεχόμενο διαδικτύου (Clean Feed). Το σύστημα εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο,
  • η ιστοσελίδα Cyta Safety, μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούν να βρουν πληροφορίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο,
  • οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε όλα τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης , ενώ ανάλογες παρουσιάσεις γίνονται για τους γονείς, σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων,
  • η διοργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών παρουσιάσεων αναφορικά με το θέμα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, ΜΜΕ και άλλα οργανωμένα σύνολα.
  • η στήριξη της εκστρατείας “Beat Bulling” του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Hope for Children” UNCRC Policy Centre. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της εφαρμογής HFCBeatBullying app, την οποία μπορούν τα παιδιά να «κατεβάσουν» δωρεάν στο κινητό τους και εύκολα και ανώνυμα να καταγγείλουν περιπτώσεις bullying, να ενημερωθούν για το θέμα κ.α.

Η Cyta, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και άλλοι φορείς, ετοιμάζονται για την Ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου στο Hilton Park στη Λευκωσία, από τις 8:30-12:00.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

5 Φεβρουαρίου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy