Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 41/2016

Cyta Ελλάδος: Ενίσχυση εσόδων και λειτουργική κερδοφορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Συνεχίζει δυναμικά τη δράση της στο πλαίσιο πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου

Αύξηση εσόδων και μεικτού κέρδους, καθώς και λειτουργική κερδοφορία καταγράφουν, παρά το ρευστό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta στην Ελλάδα για το 2015.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €107,8εκ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,16%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα, το μεικτό κέρδος «έκλεισε» με αύξηση κατά 45,33% στα €42,8 εκ., ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκε πολλαπλάσια του περσινού αποτελέσματος, στα €14,6 εκατ. Τέλος, οι ζημιές προ φόρων σημείωσαν νέα σημαντική πτώση της τάξεως του 80,4% και διαμορφώθηκαν στα €2,97εκ. 

Άνοδο κατέγραψε, επίσης, η πελατειακή βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών φτάνοντας, στο τέλος του 2015, τους 325.000 ενεργούς πελάτες. Παράλληλα, ενθαρρυντική παρουσιάζεται και η λειτουργία της Kινητής Συμβολαίου, με την ολοκλήρωση ενός χρόνου ουσιαστικής λειτουργίας της υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι η Cyta Ελλάδος ανακοίνωσε πρόσφατα την προσφορά υπηρεσιών Καρτοκινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή επέκταση της δράσης του Ομίλου Cyta σε σημαντικές τηλεπικοινωνιακές αγορές, όπως η ελληνική.

Ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Νίκος Χαραλάμπους, ανέδειξε την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα  που επέδειξε η Εταιρεία, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, όπως ήταν το 2015, πετυχαίνοντας θετικά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών Cyta Κύπρου, κ. Γιάννης Κουλίας είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ανάπτυξης στην Ελλάδα για την επόμενη πενταετία. Ο κ. Κουλίας έδωσε  ιδιαίτερη έμφαση στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που εκτείνεται από την Κρήτη μέχρι τα Βαλκάνια και διασυνδέεται με τα δίκτυα του Ομίλου Cyta στην Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύοντας τον Όμιλο ως έναν από τους πλέον σημαντικούς τηλεπικοινωνιακούς κόμβους στον άξονα Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων.

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

3 Αυγούστου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy