Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2016

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 19/2016

Η Cyta βραβεύει τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό
«Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

Πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 20 Απριλίου 2016, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, η βράβευση των νικητών του μαθητικού διαγωνισμού άρθρων, βίντεο και φωτογραφιών με θέμα το περιβάλλον. Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός στηρίζεται εδώ και 15 χρόνια, τόσο από τη Cyta, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από όλη την Κύπρο, μαθητές των οποίων ερευνούν τα θέματά τους χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζοντας σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα, μέσω του διαδικτύου. Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτούνται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.cymepa.net και βραβεύονται σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Επίσης δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών παρευρέθηκαν και παρέδωσαν βραβεία, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, o Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ Αντώνης Μακρίδης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Cyta κ Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πατήρ Δημήτριος Μαππούρας και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού CYMEPA, κ Μιχάλης Ιερείδης.

Σε χαιρετισμό του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Cyta κ Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχάρη τους νέους που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και ευχαρίστησε τον Οργανισμό CYMEPA για την άψογη συνεργασία του με τη Cyta, καθώς και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία του Προγράμματος. Ευχήθηκε, η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό να ήταν γι’ αυτούς μια πολύτιμη εμπειρία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοσιογραφία θα βρει άξιους εκπροσώπους της στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύτηκαν.

Εκ μέρους του Οργανισμού CYMEPA, ο κ Ιερείδης ευχαρίστησε τη Cyta και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Συνημμένα θα βρείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Αθλοθέτης των βραβείων ήταν η Cyta.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

20 Απριλίου 2016

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy