Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2015

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 3/2015

«Σταθερή κι αξιόπιστη δύναμη η στήριξη της Cyta
για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής»


Παραδόθηκαν οι εισφορές από το Cyta Santa Run

Σταθερή και αξιόπιστη δύναμη χαρακτήρισε τη Cyta ο Πρόεδρος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, Δρ Αργύρης Αργυρίου, παραλαμβάνοντας και επίσημα την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, στα Γραφεία του Κέντρου στη Λεμεσό, τις εισφορές από το Cyta Santa Run 2, συνολικού ύψους €15.000, για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Όπως τόνισε ο κ. Αργυρίου, «η οικονομική αυτή εισφορά αποτελεί ανάσα ζωής σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και δίνει στο Κέντρο τη δυνατότητα να συνεχίσει το σημαντικό έργο του», τονίζοντας στη συνέχεια: «αυτό που κάνει τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ένας μεγάλος οργανισμός με κοινωνική ευαισθησία, όπως η Cyta, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά μια αξιόπιστη δύναμη για τη δράση του Κέντρου και στέκεται δίπλα μας με ευφάνταστες ιδέες, που όχι μόνο μας ενισχύουν οικονομικά, αλλά, το κυριότερο, κάνουν γνωστή τη δράση μας και διευκολύνουν το έργο μας».

Τις εισφορές παρέδωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Cyta κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη των Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν ήταν απλά το επιτυχές αποτέλεσμα μιας νέας πρωτοβουλίας της Cyta σε ένα τομέα άμεσα συνυφασμένο με το αντικείμενό της, την επικοινωνία. «Ήταν το αποτέλεσμα της αγάπης και του ενθουσιασμού με τον οποίο ο κόσμος της Κύπρου αγκάλιασε την εκδήλωση, συμμετέχοντας στην πιο μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή των περασμένων Χριστουγέννων».

Συγκεκριμένα, το Cyta Santa Run, που διοργανώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κύπρο, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή πολλών εταιρειών, οργανώσεων, σωματείων, καθώς και ατόμων, φίλων, συνεργατών, αλλά και στελεχών της ίδιας της Cyta, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο «μαραθώνιο Άγιων Βασίληδων», δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στο μήνυμα της εκδήλωσης « Η επικοινωνία είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού». Αυτή τη χρονιά η Cyta είχε συνεργαστεί με τον Δήμο Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ, τη Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού, τις Μαζορέτες και τη Φιλαρμονική της πόλης, όπου όλοι μαζί κατάφεραν να δώσουν Χριστουγεννιάτικο ρυθμό και χρώμα στην πόλη, αλλά και ένα μεγάλο μήνυμα προσφοράς.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, εξασφάλισαν, έναντι απευθείας εισφοράς στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, στολές Άγιου Βασίλη και έτρεξαν ή περπάτησαν προς ενίσχυση του Ανιχνευτικού Προγράμματος Ακοής Νεογνών. Τις στολές είχε διαθέσει η Cyta, ως μέρος της εισφοράς του ίδιου του Οργανισμού, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Cyta στηρίζει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα από την έναρξή του. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να συμβάλει στην προσπάθεια, ώστε το Πρόγραμμα να συνεχίσει να προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα νεογνά, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα όλων των παιδιών για επικοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα αυτό παρέχεται δωρεάν σε 8-10 χιλιάδες νεογέννητα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται ετήσια 20 περίπου περιστατικά με προβλήματα ακοής σε νεογνά. Τα περιστατικά αυτά είναι σημαντικό να τυγχάνουν χειρισμού στα πρώτα στάδια της ζωής τους, ώστε αυτά να αναπτύσσουν έγκαιρα το λόγο και τις δυνατότητες επικοινωνίας τους.

Με την ευκαιρία, η Cyta ευχαριστεί δημόσια για ακόμη μια φορά όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία του Cyta Santa Run, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Οργανισμού, είτε με την εθελοντική εργασία τους στη διοργάνωση, είτε δίνοντας προβολή στην εκδήλωση – όπως έγινε με τα ΜΜΕ παγκύπρια, είτε με την εισφορά τους, αλλά και με την ίδια τη συμμετοχή τους στο μαραθώνιο των 1.000 Άγιων Βασίληδων.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

23 Ιανουαρίου 2015

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy

    
Feedback