Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2015

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 8/2015

Συνεργασία Cyta και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

H Cyta επεκτείνει τις στρατηγικές συνεργασίες της με ακαδημαϊκά ιδρύματα
για την αξιοποίηση των νέων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Συμφωνία συναντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία υπέγραψαν η Cyta και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στα δύο μέρη τη βελτίωση της στρατηγικής τους θέσης στους τομείς της Διαχείρισης της Καινοτομίας, της Πληροφορικής, της Μηχανολογίας, της Διαχείρισης Έργων, των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Δικτύων, των Εφαρμογών Κινητής, του Υπολογιστικού Νέφους, της Δικτύωσης και της Ασφάλειας. Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση φοιτητών, την εμπλοκή της Cyta σε φοιτητικά έργα, την κοινή ερευνητική δραστηριότητα, την επιχειρηματική υποστήριξη φοιτητών μέσω του Κέντρου Καινοτομίας της Cyta και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε έργα όπως η ηλεκτρονική εκπαίδευση/μάθηση για εσωτερική διάχυση γνώσης και πληροφοριών στη Cyta.

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη δυναμική δραστηριοποίηση της Cyta στην ενίσχυση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο. «Οι στρατηγικές συνεργασίες μας με πανεπιστήμια, με επιχειρηματικούς «αγγέλους» και επενδυτές, η παροχή υποστήριξης σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του δικού μας Κέντρου Καινοτομίας δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups). Συμμετέχουμε ενεργά στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα μας».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Μιχάλης Ατταλίδης, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Cyta, οι οποίοι δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Ο κ. Ατταλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μέσω αυτής της σύμπραξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενισχύει τη διασύνδεση των φοιτητών του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Cyta, και παράλληλα ενθαρρύνεται η καινοτομία και η εκπόνηση έρευνας σε εξειδικευμένους τομείς αιχμής, που αποτελούν σημαντικές πτυχές της ανταγωνιστικότητας και κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης».

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

24 Φεβρουαρίου 2015

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy