ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 75/2012

Ρεκόρ Guinness για την οδική ασφάλεια με 1.000 κράνη για 1.000 παιδιά!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία της Cyta και της Αστυνομίας Κύπρου να συγκεντρώσουν τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, περισσότερα από 1.000 παιδιά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Τροχαίας Αστυνομίας Κύπρου και να φορέσουν ταυτόχρονα προστατευτικά κράνη ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, 1.196 παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Τροχαίας Αστυνομίας Κύπρου και στην παρουσία εκπροσώπου του Guinness World Records™, ο οποίος κατέγραψε το ρεκόρ, φόρεσαν όλα μαζί συγχρόνως προστατευτικά κράνη ασφαλείας της Cyta. Το μήνυμα τους ήταν ξεκάθαρο: «1.000 κράνη για 1.000 παιδιά - Το κράνος σώζει ζωές!». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν και παιδιά από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

H εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν μια πρωτοβουλία της Αστυνομίας Κύπρου και της Cyta και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων, ο Πρόεδρος της Cyta, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι, η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολύ καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Τροχαίας Αστυνομίας και της Cyta, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού με κοινό στόχο την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους αρχίζοντας από τις πολύ νεαρές ηλικίες.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Τροχαίας Αστυνομίας Κύπρου λειτουργεί με επιτυχία στη Λευκωσία από το 2004 εκπαιδεύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά γύρω από την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, η Cyta προσφέρει κάθε χρόνο 20.000 προστατευτικά κράνη για τα παιδιά που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λευκωσία. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο συνολικός αριθμός των κρανών που έχει προσφέρει, ξεπερνά τις 100.000! Η ενέργεια αυτή της Cyta εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της συνεχούς προσφοράς του Οργανισμού στην Οδική Ασφάλεια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο.

 

Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις
15 Οκτωβρίου 2012

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy