ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 69/2012

Η Cyta σας προσκαλεί να λάβετε μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια διοργανώνει, για ακόμη μια χρονιά, διαγωνισμό, με στόχο να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας. Η Cyta, ως ένα από τα 2.310 μέλη της Χάρτας, προσκαλεί και φέτος όλους τους ενδιαφερόμενους νέους στην Κύπρο να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν ένα μήνα πρακτικής εξάσκησης για συνεισφορά στο έργο της οδικής ασφάλειας στη Βαρκελώνη, που προσφέρουν οι διοργανωτές.
Ο διαγωνισμός άρχισε και θα συνεχίζεται μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2012.

Αν και ο αριθμός αυτών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα έχει μειωθεί από τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας το 2004, ωστόσο, το μεγαλύτερο τίμημα εξακολουθούν να το πληρώνουν οι νέοι. Γι’ αυτό, η συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο δράσης για την ασφάλειά τους αποτελεί αναγκαιότητα, έτσι ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω μείωση αυτού του αριθμού.

Ο διαγωνισμός καλεί τους νεαρούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 18 μέχρι 29 ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος, να εκφράσουν τη γνώμη τους και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με το πιο πάνω θέμα, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας www.erscharter.eu, ένα blog με μήνυμα που να σχετίζεται με την οδική ασφάλεια. Στον τίτλο του blog θα πρέπει να αναφέρεται η φράση ERSC Contest 2012. Tο μήνυμά τους μπορεί να υποστηρίζεται από βίντεο ή φωτογραφίες (μέχρι τρεις) και να παρακινεί τους υπόλοιπους νέους να το μοιραστούν με τους φίλους τους, μέσω των κοινωνικών δικτύων, ώστε να έχει όσο το δυνατό περισσότερη δημοτικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια www.erscharter.eu/inaction/award.

Η Cyta ήταν ανάμεσα στους πρώτους οργανισμούς που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια το 2004, ενώ το 2009 υπέγραψε ανανέωση της δέσμευσής της να συμβάλει στον κοινό ευρωπαϊκό στόχο για μείωση των θυμάτων από τα οδικά ατυχήματα. Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες της, έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο θέμα της καλλιέργειας οδικής συνείδησης, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, διοργανώνοντας και προσφέροντας, από το 2004 μέχρι σήμερα, σε περισσότερους από 70.000 νέους παγκύπρια, δωρεάν σεμινάρια Οδικής Ασφάλειας. Παράλληλα με την εκπαίδευση του ίδιου του προσωπικού της, εφάρμοσε πρόσφατα το έργο “Υπεύθυνος Οδηγός Cyta”, τοποθετώντας ειδική σήμανση και τηλεφωνικό αριθμό σε όλα τα υπηρεσιακά της αυτοκίνητα. Συνεχίζει δε να προσφέρει, τα τελευταία χρόνια, δωρεάν κράνη στα παιδιά που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εμπλοκή και προσφορά της Cyta στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy στο σύνδεσμο “Ποιοι είμαστε - Κοινωνική Προσφορά”.

  

Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις
17 Σεπτεμβρίου 2012

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy