ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 68/2013

Ακόμα 15.000 προστατευτικά κράνη από τη Cyta στα παιδιά που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας Κύπρου

Η Cyta πρόσφερε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο Τμήμα Τροχαίας Αστυνομίας Κύπρου προστατευτικά κράνη για τα παιδιά που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λευκωσία.

Με την παράδοση των 15.000 νέων κρανών, η Cyta επιβεβαιώνει τη σταθερή ουσιαστική συμβολή της και στήριξη αρμοδίων φορέων στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης και ιδιαίτερα ανάμεσα στα μικρά παιδιά. Τα κράνη προσφέρονται στα παιδιά που επισκέπτονται ως οργανωμένα σύνολα το Πάρκο με σκοπό να τύχουν εκεί θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από υπεύθυνους εκπαιδευτές της Τροχαίας. Πέραν από τα μηνύματα που μεταφέρουν για το θέμα της Οδικής Ασφάλειας, τα κράνη Cyta, σε ειδικά σχεδιασμένη συσκευασία με σχετικά μηνύματα για τα παιδιά, προσφέρουν προστασία και σε άλλες δραστηριότητες των παιδιών, όπως η ποδηλασία και το πατινάζ.

Η συνέχιση της στήριξης του έργου του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομίας, καθώς και η συνέχιση της διοργάνωσης και προσφοράς εξειδικευμένων σεμιναρίων στα στρατόπεδα παγκύπρια, αποτελούν πρωτοβουλίες της Cyta, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας και της συνεχούς προσφοράς του Οργανισμού στο θέμα, με έμφαση στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης ανάμεσα στους νέους.

Με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Οκτωβρίου 2013 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που η Cyta, σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και 1.196 παιδιά απ’ όλη την Κύπρο πέτυχαν την παγκόσμια επίδοση στα ρεκόρ Guinness World Records™, με τα περισσότερα κράνη που φορέθηκαν ποτέ ταυτόχρονα. Η επίδοση προβάλλεται στην ιστοσελίδα των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness World Records τιμώντας τα παιδιά της Κύπρου και τους φορείς που στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή: http://www.guinnessworldrecords.com/records-7000/largest-gathering-of-people-wearing-helmets-(2)/.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Cyta στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cyta.com.cy/id/e239.

 

Δημόσιες Σχέσεις
30 Οκτωβρίου 2013

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy