ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 40/2014

Οδική Ασφάλεια
Για δέκατη συνεχή χρονιά δωρεάν εκπαίδευση από τη Cyta στους νέους μας στα στρατόπεδα παγκύπρια!

Πιστή και σταθερή στην υπόσχεσή της να είναι δίπλα στους νέους στο σοβαρό ζήτημα της ασφάλειάς τους, η Cyta ολοκληρώνει για 10η συνεχή χρονιά την προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων οδικής ασφάλειας εντός των στρατοπέδων παγκύπρια!

Τα συνολικά 46 σεμινάρια που διοργανώθηκαν φέτος παρακολούθησαν 3.250 περίπου στρατιώτες, ενώ ενόψει και της κατάταξης νεοσυλλέκτων τον προσεχή Ιούλιο, προγραμματίζεται μια πρώτη γενική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων στα Κέντρα Εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Cyta, που ξεκίνησε το 2004, αποτελεί συνέχεια του ενδιαφέροντος και της στήριξης του Οργανισμού στους νέους και ειδικά στους στρατιώτες μας και είναι πλέον ένας θεσμός που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των γονιών για θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι διαλέξεις υλοποιούνται από εκπαιδεύτρια-εταιρεία που ειδικεύεται στο θέμα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ και εντάσσονται στη γενικότερη δράση του Οργανισμού για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους, μέσω εκπαίδευσης. Οι ενέργειες αυτές της Cyta αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι ο Οργανισμός τιμά την υπογραφή και δέσμευσή του στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια, ενώ στηρίζουν τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της Κύπρου στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, για εξάλειψη των θυμάτων της ασφάλτου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Η συμβολή της Cyta στον κοινό ευρωπαϊκό στόχο για μείωση των θυμάτων από τα οδικά ατυχήματα είχε ξεκινήσει από το 2004, αφού ο Οργανισμός ήταν ανάμεσα στους 39 πρώτους οργανισμούς από διάφορες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια, ενώ το 2009 υπέγραψε ανανέωση της δέσμευσης αυτής.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο γύρω στους 80.000 νέους και κυρίως στρατιώτες. Η Cyta υπόσχεται να συνεχίσει με κάθε δυνατό τρόπο να βρίσκεται στο πλευρό των νέων και να συνεχίσει να τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Cyta στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.cyta.com.cy/road-safety.


Η Cyta είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια από το 2004

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

3 Ιουνίου 2014

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy