ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 29/2013

Η Cyta τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών αφιερωμένη φέτος στην Οδική Ασφάλεια

Εκστρατεία Cytamobile-Vodafone «Κινητό & Οδήγηση»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, που τιμάται στις 17 Μαΐου, η Cyta, ως ο ηγέτης στον τομέα της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Κύπρο, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις για να τιμήσει την ημέρα.

Το θέμα που έχει οριστεί από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών για τη φετινή επέτειο σχετίζεται με την Οδική Ασφάλεια και είναι «Τηλεπικοινωνίες και βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Η Cyta, η οποία ως πρωτεργάτης-μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια από το 2004, έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα γύρω από το θέμα της Οδικής Ασφάλειας, αξιοποιεί την ευκαιρία και προγραμματίζει σειρά ενεργειών για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια των αρμοδίων φορέων για καλλιέργεια οδικής συνείδησης.

Επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης που διοργανώνεται από τη Cytamobile-Vodafone σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION Youth for the Prevention και η οποία δίνει έμφαση στη σωστή χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Συγκεκριμένα, παράλληλα με σχετική εκστρατεία που θα προβάλλεται στα ΜΜΕ, κατά την περίοδο 17 Μαΐου – 1η Ιουνίου 2013, ειδικοί εξομοιωτές που θα εγκατασταθούν έξω από επιλεγμένα Cytashop και γραφεία της Cyta, πανεπιστήμια και άλλα κύρια σημεία παγκύπρια και οι οποίοι θα βοηθούν τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν τους κινδύνους που παρουσιάζονται με τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Επιπρόσθετα, προγραμματίζονται διαδραστικά 3ωρα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε οδηγούς της Cyta αλλά και στόλου επιλεγμένων επιχειρηματικών πελατών. Σε συνεργασία με την αστυνομία, ενημερωτικό υλικό για τη σωστή χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, θα διανέμεται παγκύπρια σε κεντρικούς ζυγιστικούς σταθμούς του αυτοκινητόδρομου.

Η Cyta, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, τον Απρίλιο του 2004 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια (ERSC) και δεσμεύτηκε να συμβάλει στον κοινό ευρωπαϊκό στόχο για μείωση των θυμάτων από τα οδικά ατυχήματα. Έχει από τότε αναπτύξει σημαντική και συστηματική δράση για την Οδική Ασφάλεια, εστιάζοντας τη βασική προσπάθειά της στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης μέσω εκπαίδευσης. Η προσφορά της Cyta για την Οδική Ασφάλεια προβάλλεται στη ιστοσελίδα http://www.cyta.com.cy και στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια http://www.erscharter.eu.

 

Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις
17 Μαΐου 2013

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy