Junior Achievement Κύπρου

Junior Achievement Κύπρου - Η SPRINGERS αναδείχθηκε «Επιχείρηση της Χρονιάς» 2015 - Με την εταιρική στήριξη της Cyta

Η Cyta, μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της, στηρίζει τη μαθητική επιχειρηματικότητα και το Junior Achievement Κύπρου. Την Πέμπτη 29 Απριλίου 2015, στα πλαίσια του τελικού και της τελετής βράβευσης του ετήσιου διαγωνισμού για την «Επιχείρηση της Χρονιάς» 2015, η Cyta βράβευσε την ομάδα "Βιοτεχνικά Συστήματα Λευκωσίας" της Β' Τεχνικής Λευκωσίας  με το Βραβείο "Πιο καινοτόμα υπηρεσία/προϊόν" (φωτογραφία).

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, παρευρέθηκαν περισσότερα από 450 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των υπουργείων, του ημιδημόσιου τομέα και των τραπεζών, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ΜΜΕ, καθηγητές και μαθητές.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του JA Κύπρου μέσω live stream, το οποίο ήταν μία ευγενική προσφορά της Cyta.

Η εκδήλωση ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών 214 μαθητών λυκείων και τεχνικών σχολών μέσης εκπαίδευσης, ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι κατά τους τελευταίους 7 μήνες, δημιούργησαν και διοίκησαν τη δική τους επιχείρηση. Στην εκδήλωση, οι δέκα φιναλίστ μαθητικές εταιρείες από τις 32 που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», παρουσίασαν δημόσια σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.

«Επιχείρηση της Χρονιάς» 2015 αναδείχθηκε η εταιρεία Springers, που συστάθηκε από μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι εταιρείες MagicBeans World και Wallblox, που συγκρότησαν μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου. Η Επιχείρηση της Χρονιάς 2015 θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA-YE που θα διεξαχθεί στις 28-31 Ιουλίου στο Βερολίνο.

Εκτός από τους βασικούς τίτλους, στους μαθητές-επιχειρηματίες απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία για την αξιόλογη επίδοσή τους σε συγκεκριμένες πτυχές της επιχειρηματικής τους δράσης. Τα βραβεία για την πιο καινοτόμα ιδέα, την καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική, τις υψηλότερες πωλήσεις  αλλά και το υψηλότερο δυναμικό για τη δημιουργία μελλοντικής αξίας, είναι κάποια από τα έπαθλα που προσφέρθηκαν στους ταλαντούχους μαθητές του JA Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Καδής, υπογράμμισε την ανάγκη καλλιέργειας από το εκπαιδευτικό μας σύστημα μίας κουλτούρας που ευνοεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ικανότητα των μαθητών να μετατρέπουν πρωτότυπες ιδέες σε πράξη με όπλα τον πηγαίο αυθορμητισμό, την περιέργεια και την φαντασία τους.

Ο Πρόεδρος του Junior Achievement Κύπρου, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «μέσω των αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που προσφέρει ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, γεφυρώνει τον ακαδημαϊκό με τον επιχειρηματικό κόσμο, παρέχοντας στους νέους  κρίσιμες γνώσεις και δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονοι εργοδότες».  Μιλώντας με αριθμούς, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι φέτος συγκροτήθηκαν 32 μαθητικές εταιρείες από τις οποίες οι 26 πέτυχαν πραγματικές πωλήσεις που αγγίζουν περίπου τις €30,000.    

Ο οργανισμός JA Cyprus Κύπρου υποστηρίζεται από:

  • Στρατηγικός Συνεργάτης:
  • Εταίροι: 
  • Ακαδημαϊκός Εταίρος:
  • Υποστηρικτής:
  • Θεσμικός Συνεργάτης:

Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου
Cyta και MetLife Alico Κύπρου
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 
MS Jacovides
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Ο οργανισμός JA Κύπρου (www.jacyprus.org) είναι μέλος της Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE),  του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Μέσα από το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», οι μαθητές, ηλικίας 15-18 ετών, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μία επιχείρηση, να κατανοήσουν πώς αναπτύσσεται μία επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την επιτυχή τους επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία.  

Οι νικητές του Ετήσιου Διαγωνισμού για την “Επιχείρηση της Χρονιάς” 2015  είναι:

1o βραβείο: Springers (Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας) 
Η ομάδα απαρτίστηκε από τους:  Παναγιώτη Γεωργίου, Κωνσταντίνο Καπετάνο, Δημήτρη Μιχαήλ, Κυριάκο Πέτρου, Ζήνωνα Σαντή, Παναγιώτη Σταυρινού.

2ο βραβείο: Magic Beans World (Λύκειο Παραλιμνίου)
Η ομάδα απαρτίστηκε από τους: Γιώργο Αρτυματά, Ιωάννη Λοΐζου, Παναγιώτα Λυσάνδρου, Τιχομίρ Νοβάκοφ, Ανδρέα Παπαγεωργίου, Αναστάσιο Ρούσο, Χρυστάλλα Σαββίδη, Αιμίλιο Χατζηλιασή, Μαρία Οικονόμου.

3ο βραβείο: Wallblox (Λύκειο Παραλιμνίου)
Η ομάδα απαρτίστηκε από τους: Μιχαέλα Βασιλείου, Θωμαΐδα Γαβριήλ, Γεωργία Θειάκου, Σταύρο Κυριακούδη, Ειρήνη Χόλλαντ, Σοφία Χρυσοστόμου.

Για περισότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:

JA Κύπρου Ελοΐζα Σαββίδου +357 99352441 jaye.cyprus@gmail.com
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Εύη Δεκούλου +357 96243362 dekoulou.e@unic.ac.cy