Η Cyta δίπλα στους 250 μαθητές που συμμετείχαν στη 2η μαθητική εμπορική έκθεση του JA Κύπρου

Η Cyta δίπλα στους 250 μαθητές που συμμετείχαν στη
2η μαθητική εμπορική έκθεση του JA Κύπρου

Τα Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η 2η εμπορική έκθεση “Μαθητική Επιχείρηση 2016” του οργανισμού Junior Achievement Κύπρου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο The Mall of Cyprus και είχαν την ευκαιρία να  την επισκεφτούν χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι δημιουργικές ιδέες, το πνεύμα επιχειρηματικότητας και ο ενθουσιασμός των 250 μαθητών από 34 διαφορετικές μαθητικές επιχειρήσεις  που συμμετείχαν, παρουσίασαν και πούλησαν με επιτυχία στο κοινό τα καινοτόμα προϊόντα τους.  

Η Cyta, ένας  οργανισμός του στηρίζει και προωθεί την ανάπτυξη κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια πρωτοβουλία. Μοιράστηκε τον ενθουσιασμό των διοργανωτών και των μαθητών και στηρίζει για τρίτη χρονιά το JA Κύπρου.

Το JA Cyprus είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας (www.jacyprus.org).

Οι μαθητικές εταιρείες δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος “Μαθητική Επιχείρηση” και για τρίτη συνεχή  χρονιά οι δράσεις του οργανισμού Junior Achievement Κύπρου εφαρμόζονται στα λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, και τις τεχνικές σχολές ολόκληρης της χώρας. Απευθυνόμενο σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, το Πρόγραμμα αυτό τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μία επιχείρηση, να κατανοήσουν πώς αναπτύσσεται και υλοποιείται μία επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την εργοδότησή τους σε κάποιον οργανισμό ή την ανάπτυξη της δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και γενικότερα για την επιτυχή τους σταδιοδρομία σε ο,τιδήποτε επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους. 

H Cyta συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια των μαθητών αφού μέλη του προσωπικού της λειτούργησαν ως μέντορες σε κάποιες από τις ομάδες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης μέλη του προσωπικού της συμμετείχαν σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή η οποία επισκέφθηκε τα stands των μαθητικών εταιρειών και αξιολόγησε τις ιδέες των νεαρών επιχειρηματιών. Η αξιολόγηση αυτή επηρέασε καθοριστικά την επιλογή των δέκα καλύτερων μαθητικών εταιρειών που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δημόσια τις ιδέες τους στον Ετήσιο Διαγωνισμό για την Επιχείρηση της Χρονιάς, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, μεταξύ των ωρών 18.00 - 20.45 στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Οι 10 μαθητικές εταιρείες που προκρίθηκαν στον Ετήσιο Διαγωνισμό για την Επιχείρηση της Χρονιάς, είναι οι ακόλουθες: Bulbart (Λύκειο Παραλιμνίου), Ελαία (Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας), GreenPlay (American Academy Larnaca), Ignium (Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β’), PlantB (Λύκειο Αρχαγγέλου Απόστολος Μάρκος), Scendles (The Falcon School Nicosia), SHAPES CYPRUS LTD (Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου), Sn-box (Λύκειο και Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς), SPiRON (Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας) και The Tsai Project (English School).

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και καλή επιτυχία στις φιναλίστ!

Ραντεβού στις 22 Απριλίου στο Royal Hall για να ζήσουμε μαζί τους την αγωνία του τελικού!!