Η Ignium Επιχείρηση της Χρονιάς 2016 βραβείο πιο καινοτόμου προϊόντος απο Cyta στον τελικό και τελετή βράβευσης από τον οργανισμ

Η Ignium «Επιχείρηση της Χρονιάς» 2016 και
βραβείο πιο καινοτόμου προϊόντος απο Cyta στον
τελικό και τελετή βράβευσης από τον οργανισμό
JA Κύπρου

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκαν ο Τελικός και η Τελετή Βράβευσης του Ετήσιου Διαγωνισμού για την “Επιχείρηση της Χρονιάς” 2016 από τον οργανισμό Junior Achievement (JA) Κύπρου. Η εκδήλωση διεξάχθηκε στο RoyallHall στη Λευκωσία και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι έσπευσαν να θαυμάσουν το επιχειρηματικό πνεύμα και τους καρπούς της δημιουργικότητας της Κυπριακής νεολαίας.  

Η εκδήλωση ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών 350 μαθητών λυκείων και τεχνικών σχολών μέσης εκπαίδευσης, ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι κατά τους τελευταίους 7 μήνες, δημιούργησαν και λειτούργησαν τη δική τους επιχείρηση. Στην εκδήλωση, οι δέκα φιναλίστ μαθητικές εταιρείες από τις 42 που δημιουργήθηκαν φέτος στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση», παρουσίασαν δημόσια σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.

«Επιχείρηση της Χρονιάς» 2016 αναδείχθηκε η εταιρεία Ignium, που συστάθηκε από μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β’ και εισήγαγε στην αγορά οικολογικές μπρικέτες από ανακυκλώσιμα υλικά. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι εταιρείες GREENPLAY που συγκρότησαν μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και SPiRON, που συστάθηκε από μαθητές του Λυκείου Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας. Η Επιχείρηση της Χρονιάς 2016 θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA που θα διεξαχθεί στις 25-28 Ιουλίου 2016 στην ελβετική πόλη Λουκέρνη.

Εκτός από τους βασικούς τίτλους, στους μαθητές-επιχειρηματίες απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία για την αξιόλογη επίδοσή τους σε συγκεκριμένες πτυχές της επιχειρηματικής τους δράσης. Τα βραβεία για το  πιο καινοτόμο προϊόν, την καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική, τις υψηλότερες πωλήσεις  αλλά και την καλύτερη ετήσια έκθεση, είναι κάποια από τα έπαθλα που προσφέρθηκαν στους ταλαντούχους μαθητές του JA Κύπρου.

Η Cyta ως συνεργάτης και υποστηρικτής του Junior Achievement Κύπρου από το 2014, συμμετείχε στην εκδήλωση του τελικού με ποικίλους τρόπους. Βράβευσε και απένειμε το βραβείο για το «πιο καινοτόμο προϊόν» στη μαθητική εταιρεία Bliss Bio. Την απονομή έκανε ο κύριος Χρίστος Λιμνατίτης, Διευθυντής Εποπτείας και Υποστήριξης Θυγατρικών Εταιρειών Cyta.

Επίσης, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο οποίο είχαν την ευκαιρία οι μαθητές να φωτογραφηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Τέλος, εκπροσωπήθηκε στην εξειδικευμένη κριτική επιτροπή που ανέδειξε τη μαθητική επιχείρηση της χρονιάς 2016, με τη λειτουργό του τμήματος Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών, κυρία Νάσια Αγαπίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και γενικά της πρωτοβουλίας αυτής και κυρίως στους μαθητές μας που απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως έχουν τις ικανότητες και μπορούν να πετύχουν πολλά!

Ο οργανισμός JA Κύπρου (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide,  του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας, και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Μέσα από το πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση», οι μαθητές, ηλικίας 15-18 ετών, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μία επιχείρηση, να κατανοήσουν πώς αναπτύσσεται μία επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.  Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την επιτυχή τους επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία.