Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

Διαδίκτυο FAQs

Εξειδικευμένες πληροφορίες για φιλοξενία ιστοσελίδων

Υπάρχει κάποιος πίνακας ελέγχου για τη διαχείριση της ιστοσελίδας μου;
Υπάρχει ο πίνακας ελέγχου Plesk.
Από πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Plesk;
Μπορείς να βρεις από τον σύνδεσμο https://docs.plesk.com/en-US/12.5/customer-guide/quick-start-with-plesk.69259. Εάν είσαι ήδη συνδρομητής στην υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων της Cytanet μπορείς να βρεις από τον πίνακα ελέγχου της ιστοσελίδας σου πατώντας το «Βοήθεια».
Πώς μπορώ να συνδεθώ στον πίνακα ελέγχου της ιστοσελίδας μου;
Μπορείς να συνδεθείς ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://webhosting.cytanet.com.cy:8443 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του πίνακα ελέγχου που σου δόθηκαν με την ενεργοποίηση της ιστοσελίδας σου.
Πως μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης στο panel της ιστοσελίδας μου;
Μπορείς να τον αλλάξεις από τον πίνακα ελέγχου, επιλέγοντας το «επεξεργασία προφίλ», στο μενού κάτω από το όνομα χρήστη που βρίσκεται στη πάνω δεξιά γωνία του πίνακα ελέγχου.
Πως μπορώ να αναβαθμίσω την χωρητικότητα της ιστοσελίδας μου;
Επικοινώνησε με το Cytanet Call Center στο 8000 8080.
Πως μπορώ να κάνω login με κάποιο FTP client;
Μπορείς να κάνεις login με FTPS χρησιμοποιώντας τους κωδικούς ftp του λογαριασμού σου.
Πως μπορώ να αλλάξω τον κωδικό μου για το FTP;
Μπορείς να τον αλλάξεις επιλέγοντας το «Πρόσβαση FTP» και στη συνέχεια το όνομα χρήστη.
Πως μπορώ να αλλάξω τον κωδικό για την MySQL;
Μπορείς να τον αλλάξεις επιλέγοντας το «Βάσεις δεδομένων» και στη συνέχεια το όνομα χρήστη της βάσης της οποίας θέλεις να αλλάξεις το κωδικό.
Ποια έκδοση της PHP μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Η προεπιλεγμένη έκδοση είναι η PHP 5.6.25. Υπάρχουν διαθέσιμες οι 7.0.10 , 5.5.38, 5.4.45, 5.4.16 , 5.3.29 και 5.2.17. Μπορείς να αλλάξεις την έκδοση της PHP που χρησιμοποιείς επιλέγοντας τις «Ρυθμίσεις φιλοξενίας» στον πίνακα ελέγχου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι αλλάζοντας την έκδοση της PHP πιθανόν να προκαλέσεις προβλήματα στη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σου.
Τι είναι η PHP (Hypertext Pre-processor);
Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία σελίδων web με δυναμικό περιεχόμενο. Μια σελίδα PHP περνά από επεξεργασία από ένα συμβατό διακομιστή του Παγκόσμιου Ιστού (π.χ. Apache), ώστε να παραχθεί σε πραγματικό χρόνο το τελικό περιεχόμενο, που θα σταλεί στο πρόγραμμα περιήγησης των επισκεπτών σε μορφή κώδικα HTML. H PHP συνδυάζει αρκετά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Perl, C και Java και προσθέτει τα δικά της στοιχεία στον συνδυασμό αυτό για να δώσει στους Web programmers μεγάλη ευελιξία και δύναμη στο σχεδιασμό και υλοποίηση δυναμικών ιστοσελίδων.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολούθησε τον σύνδεσμο www.php.net
Τι είναι το CGI (Common Gateway Interface);
Το CGI (Common Gateway Interface - μεταφράζεται ως "κοινή πυλαία διεπαφή") είναι μια μέθοδος επέκτασης της λειτουργικότητας του εξυπηρετητή ιστοσελίδων (web server) με την δυνατότητα εκτέλεσης προγραμμάτων ή scripts. Μια κοινή χρήση του CGI είναι π.χ. μια φόρμα παραγγελίας όπου ο χρήστης στέλνει δεδομένα σε ένα CGI script στον εξυπηρετητή, το script επικοινωνεί με τη βάση δεδομένων και επιστρέφει τα αποτελέσματα πίσω στο χρήστη σε μια σελίδα.
Τί είναι η Perl (Practical Extraction and Reporting Language);
Η Perl είναι μία πολύ δημοφιλής αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού. Συνήθως ένα πρόγραμμα σε Perl εκτελείται χρησιμοποιώντας άμεσα ή έμμεσα το διερμηνέα της γλώσσας. Αυτό που διακρίνει την Perl από πολλές άλλες γλώσσες προγραμματισμού είναι το γεγονός ότι είναι διαθέσιμη για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα. Εμπεριέχει ισχυρές λειτουργίες όπως αντικατάσταση συνηθισμένων εκφράσεων, και σύνταξη εκφράσεων που μοιάζουν πολύ με αυτές της C. Υποστηρίζει dynamically scoped variables και συναρτήσεις, nested data structure και διαχείριση εξαιρέσεων. Επίσης μπορεί εύκολα να διαχειριστεί αρχεία κειμένου και δυαδικά δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολούθησε τον σύνδεσμο www.perl.com
Τί είναι η Μysql;
Η MySQL είναι ένα open source σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων. Η βάση δεδομένων είναι μια συλλογή από δεδομένα όπου είναι καλά οργανωμένη για εύκολη πρόσβαση, διαχείριση και αλλαγή των δεδομένων. Είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να παρέχει διευκολύνσεις στην αναζήτηση και ανάκτηση πληροφοριών που είναι καταχωρημένες στην βάση δεδομένων. Η βάση δεδομένων χρησιμοποιείται για να οργανώνεται και να εμπλουτίζεται το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολούθησε τον σύνδεσμο www.mysql.com
Τι είναι το Wordpress toolkit;
Το WordPress Toolkit είναι ένα ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης που σου επιτρέπει εύκολα να εγκαταστήσεις, να ρυθμίσεις και να διαχειριστείς την WordPress.
Πως μπορώ να διαχειριστώ μια εγγραφή DNS στο domain μου;
Μπορείς να την διαχειριστείς επιλέγοντας το «Ρυθμίσεις DNS» στον πίνακα ελέγχου.
Μπορώ να φιλοξενήσω μια ασφαλή (HTTPS) ιστοσελίδα;
Ναι. Θα χρειαστείς ένα πιστοποιητικό SSL το οποίο μπορείς να προμηθευτείς από εταιρείες που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα. Μπορείς να εγκαταστήσεις το πιστοποιητικό SSL certificate επιλέγοντας το «Πιστοποιητικά SSL» στον πίνακα ελέγχου της ιστοσελίδας σου.
Πόσο συχνά δημιουργούνται εφεδρικά αρχεία της ιστοσελίδας μου και για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούνται;
Εφεδρικά αρχεία της ιστοσελίδας σου δημιουργούνται αυτόματα σε καθημερινή βάση και διατηρούνται για 8 εβδομάδες.
Μπορούν να δημιουργηθούν επιπρόσθετα εφεδρικά αρχεία;
Μπορούν να δημιουργηθούν επιπρόσθετα εφεδρικά αρχεία μέσω της επιλογής «Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας» στον πίνακα ελέγχου.
Τα εφεδρικά αρχεία συμπεριλαμβάνονται στη χωρητικότητα του πακέτου μου;
Τα εφεδρικά αρχεία που δημιουργούνται αυτόματα από το σύστημα δεν συμπεριλαμβάνονται στη χωρητικότητα του πακέτου σου. Εφεδρικά αρχεία που δημιουργούνται μέσω της επιλογής «Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας» συμπεριλαμβάνονται στη χωρητικότητα του πακέτου σου.
Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες ή διευκρινήσεις, ποιος μπορεί να με βοηθήσει;
Επικοινώνησε με το Cytanet Call Center στο 8000 8080.
Feedback