Τηλεφωνία & Internet FAQs

Υπηρεσία Safe Internet

Τι είναι η υπηρεσία Safe Internet;

Η υπηρεσία Safe Internet φιλτράρει το διαδικτυακό περιεχόμενο και μπλοκάρει εφαρμογές διαδικτύου. Το φιλτράρισμα εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη σύνδεση του διαδικτύου στο σπίτι και σε οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί σε αυτό. Στις συσκευές περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιγνιδιών, smart TVs κ.α. που θα συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω του Wi-Fi και ενσύρματου δικτύου στο σπίτι.

Ποια τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας;

Μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας Safe Internet είναι:

 • Το φιλτράρισμα εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω του Wi-Fi και του ενσύρματου δικτύου στο σπίτι.
 • Δυνατότητα επιλογής μεταξύ των προφίλ “Strict”, “Moderate” και “Light”.
 • Φιλτράρισμα ιστοσελίδων και στην ελληνική γλώσσα.
 • Μπλοκάρισμα εφαρμογών συσκευών.
 • Δυνατότητα δημιουργίας καταλόγου με διαδικτυακές διευθύνσεις στις οποίες επιθυμεί ο χρήστης να έχει ή/και να μην έχει πρόσβαση (Λευκή και Μαύρη λίστα - white and black list).
 • Δυνατότητα καθορισμού ημερών και ωρών πρόσβασης στο διαδικτύου.
 • Στατιστικές αναφορές χρήσης της υπηρεσίας και γραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων φιλτραρίσματος ανά βδομάδα.
 • Δυνατότητα παράκαμψης φιλτραρίσματος.
 • Εξ' αποστάσεως διαχείριση της υπηρεσίας από τη σελίδα διαχείρισης https://safeinternet.cytanet.com.cy.
Ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία Safe Internet;

Η υπηρεσία Safe Internet - for Home προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους οικιακούς πελάτες με προϊόν Internet Home.

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω/ενεργοποιήσω την υπηρεσία Safe Internet;

Μπορείς να αιτηθείς την υπηρεσία δωρεάν εδώ: https://www.cyta.com.cy/safe-internet-for-home. Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις στο Κέντρο Επαφής Πελάτη στο 132 και να ζητήσεις την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Safe Internet. Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας αυτή εφαρμόζεται άμεσα στην Internet Home σύνδεση σου. Θα σου σταλούν στο email σου, οι κωδικοί πρόσβασης (username & password) στην υπηρεσία.

Ποιο είναι το όνομα χρήστη (username) για την υπηρεσία Safe Internet;

Το όνομα χρήστη (username) είναι το @cytanet.com.cy email σου.

Ο κωδικός πρόσβασης (password), που μου δίνεται με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Ο κωδικός πρόσβασης (password), που σου έχει σταλεί με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα χρησιμοποιηθεί για διαχείριση της υπηρεσίας από τη σελίδα https://safeinternet.cytanet.com.cy και για μη ελεγχόμενη πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες για χρονικό διάστημα της επιλογής σου.

Μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης (password) που μου δώσατε κατά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας;

Ναι, μπορείς να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σου από τη σελίδα διαχείρισης της υπηρεσίας στο https://safeinternet.cytanet.com.cy

Ποιες είναι οι κατηγορίες διαδικτυακού περιεχομένου που φιλτράρει η υπηρεσία Safe Internet;

Μπορείς να δεις τις κατηγορίες εδώ: https://safeinternet.cytanet.com.cy/el/page/filtering-categories.

Ποια είναι τα προφίλ που μπορώ να επιλέξω και ποιες κατηγορίες μπλοκάρουν;

Τα προφίλ της υπηρεσίας είναι το προφίλ “Strict” που είναι πιο αυστηρό και αφορά κυρίως μικρά παιδιά μέχρι την ηλικία των 12 ετών, το προφίλ “Moderate” που είναι αυστηρό αλλά επιτρέπει τη χρήση Κοινωνικών Δικτύων, Βίντεο και Online Storage και το προφίλ “Light” που είναι πιο χαλαρό και αφορά παιδιά άνω των 13 ετών. Για να δείτε τις κατηγορίες που μπλοκάρει κάθε προφίλ πατήστε εδώ.

Μπορώ να τροποποιήσω ένα προφίλ;
Όχι δεν μπορείτε να τροποποιήσετε τα προφίλ.
Έχω επιλεγμένο το προφίλ “Moderate”/”Light” και προσπαθώ να δω κάποιο βίντεο στο YouTube αλλά δεν ανοίγει. Γιατί;

Η υπηρεσία Safe Internet με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία σου έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία Restricted Mode του You Tube. Η συγκεκριμένη λειτουργία περιορίζει την πρόσβαση σε οποιοδήποτε βίντεο θεωρείται από το You Tube ως ακατάλληλο περιεχόμενο. Επίσης με την συγκεκριμένη λειτουργία δεν προβάλλονται τα σχόλια στα βίντεο. Για να απενεργοποιήσεις την λειτουργία αυτή, θα πρέπει να συνδεθείς στην υπηρεσία και να επιλέξεις "Για προχωρημένους".

Μπορώ να έχω μη ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Ναι μπορείς να έχεις μη ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σου δίνεται η δυνατότητα παράκαμψης του φιλτραρίσματος με τους πιο κάτω τρόπους:

 • Με τη χρήση της επιλογής «Παράκαμψη Φιλτραρίσματος» από τη σελίδα διαχείρισης της υπηρεσίας - μπορείς να αφαιρέσεις το φιλτράρισμα από όλη τη σύνδεση του σπιτιού σου για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής της συγκεκριμένης επιλογής, οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί στο διαδίκτυο δεν θα φιλτράρεται. https://cyta.co/safenetoverridefiltering
 • Με την επιλογή “Allow All Access” - στη σελίδα διαχείρισης της υπηρεσίας «Ημέρες και Ώρες Φραγής του Διαδικτύου», μπορείς να καθορίσεις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα εφαρμόζεται οποιοδήποτε φιλτράρισμα στη σύνδεσή σου. Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης επιλογής, οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί στο διαδίκτυο τις ημέρες και ώρες που θα επιλέξεις, δεν θα φιλτράρεται. https://cyta.co/safenetoverridefiltering
 • Με τη χρήση κωδικού - κατά τη διάρκεια περιήγησης στο διαδίκτυο σου δίνεται η δυνατότητα μη φιλτραρισμένης πρόσβασης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες για χρονικό διάστημα της επιλογής σου. Σημειώνεται ότι η επιλογή αυτή δεν παρέχεται για σελίδες https.
Έχω κάνει χρήση της επιλογής «Παράκαμψη Φιλτραρίσματος» με επιλογή χρόνου 6 (έξι) ώρες. Έχω αλλάξει όμως γνώμη, τι πρέπει να κάνω;

Πήγαινε στη σελίδα διαχείρισης της υπηρεσίας, στην επιλογή «Παράκαμψη Φιλτραρίσματος» και απενεργοποιήστε την επιλογή. Το φιλτράρισμα θα επανέλθει.

Η υπηρεσία Safe Internet περιορίζει την πρόσβαση σε σελίδες https;

Ναι, η υπηρεσία δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε σελίδες https εάν περιλαμβάνονται σε κατηγορία στην οποία η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα δεις το μήνυμα της υπηρεσίας για Φραγή της Σελίδας αλλά το μήνυμα του πλοηγού που χρησιμοποιείς ότι δεν μπορείς να συνδεθείς σε αυτήν. Για παράδειγμα, εάν η πρόσβαση στην κατηγορία Κοινωνική Δικτύωση δεν επιτρέπεται, τότε οποιαδήποτε https σελίδα που σχετίζεται με το θέμα θα εμφανίζει το μήνυμα του πλοηγού. Εάν επιθυμείς να την επισκεφτείς τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν από τους τρόπους που αναφέρονται σε σχετική ερώτηση πιο πάνω για μη ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προσπαθώ να προσθέσω στη Λευκή Λίστα (Whitelist) ιστοσελίδες όπως το facebook αλλά δεν με αφήνει;

Σε μερικές περιπτώσεις, ιστοσελίδες που επιθυμείς να προστεθούν στη Λευκή Λίστα (Whitelist) όπως π.χ. το www.facebook.com, δεν επιτρέπεται καθώς τέτοιες ιστοσελίδες φιλτράρονται και από το «Μπλοκάρισμα Εφαρμογών». Εάν επιθυμείς να επισκεφτείς τέτοιες σελίδες τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν από τους τρόπους που αναφέρονται σε σχετική ερώτηση πιο πάνω για μη ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να επιλέξεις ένα πιο χαλαρό προφίλ.

Τι αντιπροσωπεύουν τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος που παρουσιάζονται στην ενότητα "Αναφορές";

Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται αναφέρονται στη δραστηριότητα όλης της σύνδεσης του σπιτιού σου προς το διαδίκτυο και όχι κάποιου συγκεκριμένου χρήστη.