Τηλεφωνία & Internet FAQs

Μεταφορά από Αναλογική σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία

Γιατί να αλλάξω σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία;
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται σε περίοδο τεχνολογικής αλλαγής. Οι παραδοσιακές τεχνολογίες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Η Cyta θέτοντας την ποιότητα των υπηρεσιών της και την αξιοπιστία του δικτύου της σε πρώτη προτεραιότητα, υιοθετεί την τεχνολογία IP (Internet Protocol). Η τεχνολογία IP θα απλοποιήσει τα πάντα. Όταν όλες οι συσκευές όπως τα τηλέφωνα και οι τηλεοράσεις μιλούν την ίδια γλώσσα, τότε και μόνο θα ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στον κόσμο της επικοινωνίας
Ποιες είναι οι αλλαγές για τους πελάτες;

Δες τις αλλαγές εδώ: https://www.cyta.com.cy/upgrade-to-broadband-telephony.

Ποιοι πελάτες θα επηρεαστούν από τη μεταφορά;
Όλοι οι πελάτες που διαθέτουν αναλογική ή ISDN σύνδεση.
Πώς θα πληροφορηθούν οι πελάτες για τη μεταφορά τους;
Η Cyta θα πληροφορήσει όλους τους πελάτες που επηρεάζονται είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας είτε μέσω επιστολής είτε μέσω γραπτού μηνύματος. Έπειτα, θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία για καθορισμό ραντεβού ούτως ώστε να τους επισκεφθεί συνεργείο της Cyta για τη μεταφορά τους.
Πόσο ασφαλής είναι η επικοινωνία μέσω της Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας;

Προτεραιότητα στην Cyta είναι η προστασία των πελατών της και των τηλεφωνικών συνομιλιών τους ανεξάρτητα από την υπηρεσία και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. H Cyta χρησιμοποιεί διαφορετικό κανάλι για δρομολόγηση φωνής και δεδομένων για μέγιστη ασφάλεια στην επικοινωνία.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις δρομολογούνται στο ιδιωτικό δίκτυο φωνής της Cyta και όχι μέσω διαδικτύου (www), διασφαλίζοντας έτσι άριστη ποιότητα κλήσης και ασφαλείς συνδιαλέξεις.

Το κόστος της σταθερής τηλεφωνικής μου γραμμής θα είναι μεγαλύτερο;
Όχι. Η μεταφορά από αναλογική σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στο κόστος της σταθερής σου γραμμής. Αντιθέτως, θα προκύψει μείωση σε περίπτωση που είχες περισσότερες από μία τηλεφωνική γραμμή.
Έχω αναλογική τηλεφωνία. Για τη μεταφορά μου χρειάζεται νέος εξοπλισμός;
Πελάτες που διαθέτουν μόνο μια σταθερή αναλογική γραμμή (ένα τηλεφωνικό αριθμό) θα μεταφερθούν σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη συνεργείου. Στους πελάτες που διαθέτουν επιπλέον σταθερές γραμμές ή/και ευρυζωνική υπηρεσία/ες (διαδίκτυο ή/και τηλεόραση), θα χρειαστεί επίσκεψη συνεργείου.
Μπορώ να κρατήσω την παλιά μου τηλεφωνική συσκευή;
Πρακτικά, όλες οι συσκευές όπως αναλογικά ασύρματα και ενσύρματα τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Θα πρέπει να αντικατασταθούν τηλέφωνα με περιστροφές, με παλμική κλήση και ISDN τηλέφωνα για οικιακούς πελάτες.
Το φαξ μου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά;

Οι συσκευές φαξ σου θα συνδεθούν με το modem και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Πιθανόν να χρειαστεί να τροποποιήσεις τις ρυθμίσεις του φαξ:

  • Αυτόματη Απάντηση (Auto-answer mode) θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.
  • Προσπάθειες πριν την αυτόματη απάντηση (Rings to Answer) θα πρέπει να είναι προγραμματισμένο σε εύλογο αριθμό κτύπων (π.χ 3 Rings to Answer).
  • Τόνος κλήσης (distinctive ring) θα πρέπει να είναι προγραμματισμένο σε όλους τους κτύπους (all rings).
  • Μείωση της ταχύτητας μεταφοράς των δεδομένων (baud rate) σε 9600 bps ή πιο κάτω.
  • Απενεργοποίηση της λειτουργίας Error Correction Mode (off) του φαξ.

Υπάρχει επίσης η υπηρεσία Fax-on-Email, με την οποία στέλνεις και λαμβάνεις τηλεομοιοτυπικά μηνύματα (φαξ) από το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο χωρίς συσκευή φαξ.

Υπάρχει περίπτωση συστήματα συναγερμού που είναι συνδεδεμένα σε αναλογική τηλεφωνία να χρειάζεται να αντικατασταθούν;
Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο το σύστημα συναγερμού είναι IP-telephony compatible. Πολλά από τα συστήματα συναγερμού αναμένεται να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά μετά τη μεταφορά σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία, με την προμήθεια και τοποθέτηση του mini UPS από οποιοδήποτε κατάστημα Cytashop. Η Cyta, προτρέπει τους πελάτες της να ελέγξουν το σημαντικό αυτό θέμα σε συνεννόηση με τους προμηθευτές των συστημάτων.
Στους ανελκυστήρες υπάρχει σύστημα κλήσεων εκτάκτου ανάγκης μέσω σταθερής τηλεφωνίας. Τι πρέπει να κάνω ως διαχειριστής ενός τέτοιου συστήματος;

Η Cyta έχει αναπτύξει ειδικές λύσεις (Telephony, Telephony Special Use) με τις οποίες διασφαλίζεται ότι ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, η τηλεφωνική υπηρεσία των πελατών της θα συνεχίσει να λειτουργεί 24/7.

Απλά ενημέρωσέ μας ότι υπάρχει στο υποστατικό σου είτε σύστημα συναγερμού με σταθερή τηλεφωνία είτε ανελκυστήρα, για να σου προτείνουμε την τηλεφωνική υπηρεσία που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Ποιες λύσεις απευθύνονται σε ISDN πελάτες;

Αν έχεις τηλεφωνικό σύστημα με διεπαφές ISDN και επιθυμείς να το διατηρήσεις, η υπηρεσία Business Telephony for PBX είναι η λύση που σου ταιριάζει.

Αν δεν έχεις τηλεφωνικό σύστημα ή αν επιθυμείς να το αντικαταστήσεις, σου προτείνουμε τις υπηρεσίες Business Telephony ή Telephony Small Business. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα ISDN τηλέφωνά σου με ΙΡ τηλεφωνικές συσκευές ή με αναλογικές συσκευές. Επίσης θα πρέπει να τροποποιήσεις την εσωτερική σου καλωδίωση ώστε να ενώσεις τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι τηλεφωνικές σου συσκευές με το modem.

Η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί λόγω της χρήσης του modem/router;
Από τη στιγμή που ο πελάτης διαθέτει ήδη διαδίκτυο ή/και Cytavision με την Cyta αφού μεταφερθεί σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία, η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να παραμείνει η ίδια. Σε γενικές γραμμές ένα modem/router για οικιακούς πελάτες καταναλώνει περίπου 63 kWh ανά έτος.
Τι γίνεται στην περίπτωση διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας; Το modem/router δεν θα λειτουργεί, όπως επίσης και το σταθερό μου;

Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος το modem/router δεν θα λειτουργεί και δεν θα μπορείς να πραγματοποιήσεις εξερχόμενες κλήσεις. Όσον αφορά τις εισερχόμενες κλήσεις, μπορείς απλά να ενεργοποιείς δωρεάν τη διευκόλυνση μεταφοράς κλήσεων όταν το τηλέφωνο είναι εκτός λειτουργίας και οι κλήσεις σου θα μεταφέρονται σε ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο που θα έχεις επιλέξει (Ενεργοποίηση: *94 > 8ψήφιος αριθμός- σταθερό ή κινητό - > κλήση. Απενεργοποίηση: *95 > κλήση).

Για την αδιάλειπτη λειτουργία των Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του modem/router, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορείς να προμηθευτείς ένα UPS Adapter: www.cyta.com.cy/cyta-devices/mini-ups-adapter-ipower-2100-12?ProductSN=834&InstanceSN=2111

Δεν επιθυμώ να μεταφερθώ σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία. Υπάρχουν άλλες επιλογές;
Η μεταφορά είναι μια τεχνολογική αναγκαιότητα – γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και επηρεάζει θετικά όλες τις υπηρεσίες που σας παρέχονται.