Νοιαζόμαστε για τον Άνθρωπο

Φτιάχνουμε το αύριο, καλύτερο

Αναγνωρίζουμε ότι η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων, γι’ αυτό αναπτύσσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ενδυναμώνουν την επικοινωνία για όλες τις ομάδες ανθρώπων, χωρίς περιορισμούς.

 • Εφαρμογές (applications) Safe Internet for home, Safe Internet for schools και Safe Mobile
  Με τη νέα αναβαθμισμένη υπηρεσία Safe Internet – for home προσφέρουμε τη δυνατότητα για προστασία των παιδιών από το παράνομο, ανεπιθύμητο και επιβλαβές περιεχόμενο διαδικτύου από οποιαδήποτε συσκευή, μέσω της σύνδεσης Internet Home. Στις συσκευές περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιγνιδιών, smart TVs κ.α. που θα συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω του Wi-Fi και ενσύρματου δικτύου στο σπίτι.

  Η υπηρεσία Safe Internet for schools προσφέρει τη δυνατότητα φιλτραρίσματος σε όλους τους υπολογιστές του σχολείου καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών προφίλ χρηστών καθορίζοντας τις κατηγορίες περιεχομένου που δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση και τις εφαρμογές Η/Υ που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Προσφέρονται περισσότερες των 30 διαφορετικών κατηγοριών για φιλτράρισμα όπως Ναρκωτικά, Κυβεία, Βία, Περιεχόμενο για ενήλικους κλπ. καθώς και Δυνατότητα για μπλοκάρισμα εφαρμογών Η/Υ όπως εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άμεσης αποστολής μηνυμάτων ( Instant Messaging), P2P, FTP κλπ. Επιπλέων παρέχονται στατιστικά αποτελέσματα χρήσης της υπηρεσίας και γραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων φιλτραρίσματος.

  Η υπηρεσία safeMobile είναι μία εφαρμογή που θα βοηθήσει τα παιδία να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ασφαλισμένα. Οι γονείς μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού τους ώστε να έχουν τις πιο κάτω δυνατότητες:
  • Να δηλώσουν τα άτομα που μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί τους.
  • Να επιλέγουν ποιες εφαρμογές θα «τρέχουν» στο κινητό.
  • Να βλέπουν στο χάρτη που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ή ποιες κλήσεις έκανε.

 • Εφαρμογή (application) HFC Beat Bullying
  Τα παιδιά μπορούν να έχουν ελεύθερη και ανώνυμη επικοινωνία, να μαθαίνουν τα τελευταία διεθνή νέα σε θέματα Bullying, και να καλούν την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων.

 • Διαλέξεις σε σχολεία
  Η Cytanet προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε όλα τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Προσφέρονται τρία διαφορετικά προγράμματα με τίτλο “Διαδίκτυο: Ένα Εργαλείο για Όλους”, “Cyberbulling – Εκφοβισμός μέσω διαδικτύου” και “Τα Social Media στη ζωή μας – τρόποι προστασίας”. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα προσφέρονται και στους προσκόπους.

  Γίνονται ακόμη διαλέξεις για το διαδίκτυο και την ασφαλή χρήση του, σε γονείς, φορείς που ασχολούνται με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών καθώς και σε άλλα οργανωμένα σύνολα. Στις διαλέξεις αυτές γίνεται αναφορά στην υπηρεσία Safe Internet που προσφέρεται δωρεάν για προστασία των παιδιών από το παράνομο περιεχόμενο διαδικτύου. Επίσης η Cytanet συμμετέχει σε ημερίδες που διοργανώνονται από την Αστυνομία, την Πολιτεία, την Εκκλησία και άλλους φορείς.

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα από προϊόντα (συσκευές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας), υπηρεσίες και λύσεις, σε άτομα κάθε ηλικίας με ιδιαίτερες δυσκολίες στην επικοινωνία, στην όραση, στην ακοή και στην κίνηση. Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός πωλείται σε τιμές κόστους. Στους πελάτες των προγραμμάτων RED που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, προσφέρονται δωρεάν λεπτά τοπικών βιντεοκλήσεων. Επιπλέον, παρέχονται μειωμένα τέλη για Άτομα με εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, καθώς και ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Εθνικός Καταστατικός Χάρτης της Διαφορετικότητας στο Χώρο Εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “DIMAIN”, με Εθνικό Εταίρο το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation). Στόχος του είναι η προώθηση της διαχείρισης της διαφορετικότητας και της ένταξης, καθώς και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Με την υπογραφή του Χάρτη, η Cyta καθίσταται πρωτοπόρος, όχι μόνο στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σηματοδοτώντας με έμφαση τη βαρύτητα που της προσδίδει.

Με στόχο τη διαρκή και σταθερή βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας, αλλά και τη γενικότερη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών στην Κύπρο, προκηρύξαμε το 2018 δύο διαγωνισμούς. Ο πρώτος αφορούσε διαγωνισμό αφίσας ανάμεσα στα παιδιά του προσωπικού του Οργανισμού. Ο δεύτερος αφορούσε διαγωνισμό για βελτίωση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας. Οι πρωτοβουλίες αυτές εξασφάλισαν στη Cyta το 2ο Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Βραβείων Καλής Πρακτικής 2018, με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία».

Τα Βραβεία Καλής Πρακτικής για Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχουν ως στόχο την αναγνώριση εξαίρετων και καινοτόμων συνεισφορών στην ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας. Τα βραβεία λειτουργούν και ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή και την προώθηση καλών πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους, των πελατών του Οργανισμού και όλων όσων επηρεάζονται από τις δραστηριότητές του, αλλά και η επιδίωξη της συνεχούς και σταθερής βελτίωσης των συνθηκών και του περιβάλλοντος εργασίας, αποτελούν βασική επιδίωξή του Οργανισμού για δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας.

Η Cyta ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και υλοποιεί στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της κάθε ενέργειας της και αναγνωρίζει ότι η αξία της τεχνολογίας αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές της βοηθούν στο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα όταν είναι άμεσα συνυφασμένες με την υγεία. Για τον σκοπό αυτό, η Cyta παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-health και επιθυμεί οι πελάτες της, καθώς και το όλο προσωπικό της, να έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσίες και εφαρμογές που θα προσθέτουν αξία στην ποιότητα ζωής τους και θα διαφυλάσσουν, στο βαθμό του εφικτού, την υγεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή Lifepal θα φιλοξενείται στα Κέντρα Δεδομένων της Cyta, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας.