Η Cyta στρατηγικός συνεργάτης του Code Cyprus 2016

Η Cyta στρατηγικός συνεργάτης του Code Cyprus 2016

H Cyta στήριξε ως στρατηγικός συνεργάτης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την ημερίδα Code Cyprus η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2016 στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus.

Το Code Cyprus 2016 διοργάνωσε στις 5 Μαρτίου 2016, στο χώρο του Πανεπιστήμιου UCLAN Cyprus μια μοναδική ημερίδα εκμάθησης προγραμματισμού για μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Στην ημερίδα συμμετείχαν πέραν των 130 μαθητών από όλη την Κύπρο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9.30 πμ. με τις εγγραφές των παιδιών και ολοκληρώθηκε στις 2.30 μμ. με την τελετή βράβευσης. Η ημερίδα περιλάμβανε τα ακόλουθα:

  • Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου.
  • Ομιλία από τον εμπνευστή του Code Cyprus Δρ Νέαρχο Πασπαλλή, για την αξία και τα οφέλη της εκμάθησης προγραμματισμού.
  • Τέσσερα (4) εξειδικευμένα εργαστήρια στα οποία οι μαθητές γνώρισαν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού. Αυτά ήταν διαβαθμισμένα έτσι που να ταιριάζουν στις διαφορετικές ικανότητες των μαθητών: ένα εισαγωγικό εργαστήριο, δύο εργαστήρια με θέμα τα παιχνίδια  και την ρομποτική και ένα προχωρημένο εργαστήριο με θέμα τις βάσεις δεδομένων.
  • Το αποκορύφωμα της ημερίδας ήταν το Κυνήγι Θησαυρού, κατά το οποίο οι μαθητές απαντούσαν σε προγραμματιστικές ερωτήσεις και ακολουθούσαν τις ενδείξεις που εμφανίζονται στις κινητές συσκευές τους για να φτάσουν στο θησαυρό. Τα μέλη των τριών νικητριών ομάδων κέρδισαν δωροκάρτες συνολικής αξίας €1200  για αγορές από τα Cytashop, προσφορά της Cyta.

To Code Cyprus ξεκίνησε το 2013 με χρηματοδότηση από το Cyprus Fullbright Commission, στα πλαίσια του σχεδίου Μικρών Επιδοτήσεων για Απόφοιτους (Alumni Small Grants Scheme). Αυτό έχει εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό,  με στόχο να ενημερώνει τους μαθητές για την ομορφιά και την αξία του προγραμματισμού αλλά και τις δυνατότητες επιχειρηματικότητας που προσφέρει.

Η ημερίδα Code Cyprus 2016, έγινε σε στρατηγική συνεργασία με τη Cyta και επιπλέον έλαβε χρηματοδότητση από το UCLAN Cyprus, τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου, την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής, την Engino και το ερευνητικό κέντρο InSPIRE.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.codecyprus.org