:: ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ: 94/2004
 
 

Κεντρικά Γραφεία: Τ.Θ. 24929, 1396 Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357 22 701520, Φαξ
: +357 22 701185
e-mail:
pr@cyta.com.cy

 
 
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ "ΕΡΜΗΣ" ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΗΚ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΑΤΗΚ με την Υπηρεσία Διαδικτύου CYTANET θα διαθέσει, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε 60.000 μαθητές και καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, την Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια "Ερμής". Η ενέργεια αυτή γίνεται στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του Οργανισμού και της συνειδητής προσπάθειας για ενίσχυση του τομέα της Δημόσιας Παιδείας.

Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου σε τάξη του Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ στη Δασούπολη, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ κ Σταύρος Κρεμμός παρέδωσε συμβολικά στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ Πεύκιο Γεωργιάδη και στους μαθητές του Λυκείου την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια "Ερμής" είναι βασισμένη στην 25 τόμων έντυπη εγκυκλοπαίδεια  2002 και στο μεγάλο εξάτομο λεξικό της ελληνικής γλώσσας των εκδόσεων 2002. Περιέχει περισσότερα από 100.000 λήμματα από όλες τις επιστήμες και περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.  Επιπρόσθετα, ως ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, διαθέτει ήχο/μουσική, τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες και τρισδιάστατους γεωφυσικούς χάρτες, εγκυκλοπαιδικό και λεξιγραφικό ευρετήριο και διαδραστικότητα.  Επίσης, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια παρέχει τη δυνατότητα για άμεση και αυτόματη ανανέωση όλων των θεμάτων μέσω διαδικτύου, γεγονός που την καθιστά διαχρονική.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ  κ Κρεμμός ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο Οργανισμός, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αξία της γνώσης και της μάθησης, προχωρεί σε μια ακόμη δυναμική και ουσιαστική κίνηση για στήριξη του τομέα της Παιδείας. 

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ευχαρίστησε την ΑΤΗΚ για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει για ενίσχυση της κυπριακής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, όμως, εξήρε τη συγκεκριμένη απόφαση της ΑΤΗΚ, η οποία ταύτισε το όνομά της με την τεχνολογία αλλά και την προσφορά στην κυπριακή κοινωνία,  εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εγκυκλοπαίδεια θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο μάθησης.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ’ κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, καλωσορίζοντας την εκδήλωση στο χώρο του σχολείου,  επιδοκίμασε την προσφορά της ΑΤΗΚ και ευχαρίστησε τον Οργανισμό για τη δυνατότητα που δίνει στους μαθητές και καθηγητές για πρόσβαση στην πύλη της γνώσης. 

Πατήστε για μεγαλύτερη φωτογραφία   Πατήστε για μεγαλύτερη φωτογραφία

Δημόσιες Σχέσεις ΑΤΗΚ
21 Δεκεμβρίου 2004